AcasăDeclaratii anualeTermenul limită pentru înregistrarea contribuabililor care aplică impozitul specific unor activități pentru...

Termenul limită pentru înregistrarea contribuabililor care aplică impozitul specific unor activități pentru anul 2017 – întrebări și răspunsuri

Va supunem atentiei, sinteza intrebarilor si raspusurilor, din cadrul sesiunii de asistenţă online de ieri – 29.03.2017 – a ANAF, sesiune pe teme faptului ca, data de 31 martie 2017, constituie termenul limită pentru înregistrarea contribuabililor care aplică impozitul specific unor activități pentru anul 2017 .

Speram sa va fie de folos.

UPDATE 19.04.2017 – Ordinul comun MFP 464/2017 și MT 264/2017 – aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități – download de aici

1. Buna ziua. O societate are mai multe puncte de lucru , toate cu activitati supuse impozitului specific si are cifra de afaceri in 2016 aprox 400.000euro. In balanta contabila printe tipurile de venituri specifice activitatilor desfasurate, figureaza si cu venituri din subventii primite pt investitii (construire unitate cazare) si cu venituri din subventii pentru angajare personal (absolventi) care desfasoara activitatea aferenta CAEN 5610 , indirect legate deci de activitatile supuse impozitului specific. Din cauza acestor doua tipuri de venituri din subventii (impozabile dpv al impozitului pe profit), societatea va trebui sa fie impozitata mixt : specific si profit, sau ramane doar cu impozit specific, prin insumarea tipului de impozit specific fiecarei unitati?

R – Buna ziua. Pentru veniturile din activitati desfasurate potrivit codurilor CAEN prevazute la art.1 din Legea 170/2016 se plateste impozit specific, pentru celelalte venituri se calculeaza si plateste impozit pe profit. In vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

2. Buna dimineata! Revin cu doua intrebari de saptamana trecuta, la care mai asteptam raspuns. Speta era organizator evenimente ocazionale cu activitati ce includ 5630 – baruri, nu am o singura locatie inchiriata permanent, ci 2-3 locatii pe luna, fiecare intr-o zi separata, deci nu mai mult de 3 zile pe luna , cu suprafete utile variabile.”
– 1. Concret, dacă spre exemplu desfășor în trimestrul 1 doar două evenimente, în doar doua zile, cu servicii de bar în două locații diferite: una de 1000 mp si una de 500 de mp, în acest moment NU există modalitate de calcul concretă a suprafeței ce face obiectul de calcul al impozitului specific? Cu siguranță nu le voi însuma, nu e logic să iau în calcul doar una dintre ele (nici cea mai mare nici cea mai mică), iar media aritmetică desi mai relevanta nu e nimic reglementat in acest sens.
– 2. De asemenea, nu există nicio metodă de a lua în calcul factorul timp, corect? Indiferent ca eu am doar 2 zile dintr-un întreg trimestru, aplic același impozit specific precum un operator care funcționează 90 de zile în acel trimestru, corect?”
Va multumesc frumos!

R – Buna dimineata. Precizari privind exemple de calcul sunt facute in proiectul de norme publicat pe site-ul Ministerului finantelor publice in data de 20.03.2017, pentru dezbatere publica, la care puteti transmite propuneri si observatii in termen de 10 zile de la publicare, la adresa: [email protected]

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

3. Daca in cursul anului 2017 o societate care are in vectorul fiscal impozit specific va vinde un activ – activitate ocazionala deci – cum se va impozita aceasta tranzactie? Daca se va impozita ca si impozit pe profit, va trebui sa modificam vectorul fiscal al societatii , in ce termen de la tranzactie si pana cand : durata unei luni?

R- Modificările ulterioare ale datelor din declarația de înregistrare fiscală trebuie aduse la cunoștință organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea și depunerea declarației de mențiuni formular 010

4. Suntem o societate platitoare de impozit pe profit care are cod CAEN principal 5630 Baruri si alte activitati. La 30 noiembrie 2016 societatea a inchis singurul punct de lucru un bar. De atunci societatea nu mai desfasoara activitate urmand ca sa schimbe cod CAEN cand se va hotari ce activitate sa faca.Cifra de afaceri la 31.12.2016 a fost de 889776 lei. Intrebarea noastra este : cum este din punct de vedere fiscal incadrata societatea – ramane platitoare de impozit pe profit tot anul 2017 deoarece are cod caen 5630 sau trece ca platitoare de impozit pe venit microintreprindere din 01.02.2017?In cazul in care trece la impozit pe venit microintreprindere incepand 01.02.2017 trebuie sa depun decl 101 pentru ianuarie 2017, termenul de depunere a fost 25.02.2017,eu am asteptat normele cat am putut.
Va multumesc pentru ajutor si intelegere!

R – In limita informaţiilor furnizate considerăm că societatea trebuie să se inregistreze ca plătitor de impozit pe venitul microintreprinderilor începând cu data de 01,02,2017, fapt pentru care vă sugerăm să depuneţi la unitatea fiscală declaraţiile respective.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

5. Buna dimineata, am 2 intrebari:
– 1 Contribuabilul care desfasoara activitatii prin intermediul unui complex hotelier, avand codurile CAEN 5510 – Hoteluri si alte facilitati de cazare similar,CAEN 5610 – Restaurante si CAEN 5630 – Baruri si alte activitati de servire a bauturilor; ofera servicii suplimentare turistilor sau/si servicii contracost, serviciile contra cost consta in marea majoritate in parcarea masinilor de mare tonaj (TIR-ui) masinile mici avand aceasta facilitate gratis si servicii de spalatorii , cum se va impozita aceasta prestatie mentionanad ca in contabilitate se reflecta distinct, iar la nivelul anului 2016 aceasta prestare de serviciu a fost sub 1% din Cifra de Afaceri. Mentionez ca oferirea de servicii contracost in gama cat mai larga primeste puncte suplimentare la evaluare categoriei de cazare.
– 2. Contribuabilul care desfasoara activitatii prin intermediul unui complex hotelier, avand codurile CAEN 5510 – Hoteluri si alte facilitati de cazare similar, CAEN 5610 – Restaurante si CAEN 5630 – Baruri si alte activitati de servire a bauturilor , format din 54 de locuri de cazare, restaurant cu 150 de locuri , bar 5 locuri si terasa acoperita cu 30 locuri. Cum se va impozita terasa acoperita cu 30 de locuri care functioneaza doar 6 luni pe an, iar din Martie 2016 este loc special amenjat pentru fumat, respectiv nu se servesc preparate si nu aduce venituri.

R – 1. Pentru veniturile din activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din Legea nr. 170/2016, se plăteşte impozitul specific iar pentru veniturile din alte activități în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege, se plăteşte impozitul pe profit, conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare ( art 10 din Legea nr. 170/2016)
2. Contribuabilii care au mai multe unităţi determină impozitul specific anual prin însumarea impozitului specific aferent fiecărei unităţi, calculat conform formulei stabilite în anexa corespunzătoare codului CAEN din lege.
În situaţia în care intervine modificarea suprafeţelor aferente desfaşurării fiecărei activităţi, începând cu semestrul următor acestor modificări, contribuabilii recalculează, în mod corespunzător, impozitul specific ( art 5 alin 5 din lege)
Totodată menţionăm că, referitor la modul de calculul a impozitul specific unor activități, acesta este detaliat în proiectul Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2017 privind impozitul specific unor activități, postat pe site-ul MFP la următorul link: http://discutii.mfinante.ro/…/proiectordinaplicarenorme…. dar trebuie să aveţi în vedere precizările din Normele ce vor fi aprobate şi publicate în Monitorul Oficial

6. Buna dimineata! Societate cu cod caen 5630, cum va calcula suprafata, avand in vedere ca are terasa sezoniera pe timpul verii si care difera suprafata de la o luna la alta?…si alta intrebare …furnizori nostri pr cantitati mari si volum al vanzarilor pt anumite produse pe care le promovam emitem o factura de prestari servicii-marketing, va trebui sa callculez impozit mixt?

R – În limita informaţiilor furnizate (nu înţelegem cum „difera suprafata de la o luna la alta”) vă redăm art 5 alin 5 din Legea 170/2016 care prevede că în situaţia în care intervin modificări datorate începerii/încetării unei activităţi corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 sau intervine modificarea suprafeţelor aferente desfăşurării fiecărei activităţi, începând cu semestrul următor acestor modificări, contribuabilii recalculează, în mod corespunzător, impozitul specific aferent perioadei rămase din an/perioadei din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat, prin împărţirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulţirea cu numărul de zile aferent perioadei rămase din an/perioadei din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat. Pentru detalii referitoare la modul de calculul a impozitul specific unor activități, vă sugerăm să consultaţi proiectul Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, postat pe site-ul MFP la următorul link:http://discutii.mfinante.ro/…/proiectordinaplicarenorme… dar trebuie să aveţi în vedere Normele ce vor fi aprobate şi publicate în Monitorul Oficial. Pentru veniturile din activitati desfasurate potrivit codurilor CAEN prevazute la art.1 din Legea nr. 170/2016 se plateste impozit specific, pentru celelalte venituri se calculeaza si se plateste impozit pe profit. In vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

7. O sc care desfășoară activități cf CAEN 5610, 5630 și 6820 subinchirieri , 4724 comerț cu produse de patiserie și 4781 comerț cu produse alimentare prin standuri. Are la 31.12.2016 CA 200.000 euro si e plătitoare de impozit​ pe profit. Începând cu 01.01.2017 va aplica regimul mixt de impozitare: imp specific pt activitățile aferente CAEN 5610 și 5630 și imp pe profit pt restul activităților?

R – DA. Pentru veniturile din activitati desfasurate potrivit codurilor CAEN prevazute la art.1 din Legea 170/2016 se plateste impozit specific, pentru celelalte venituri se calculeaza si plateste impozit pe profit. In vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

8. In proiectul de norme de aplicare a Lg 170/2016 se face referire la modul de impozitare ale activitatilor conexe desfasurate intr-un complex hotelier. Cum se impoziteaza activitatile conexe ce se factureaza clientilor intr-o societate ce detine un restaurant – CAEN 5610 , de exemplu punere la dispozitie sala pentru o conferinta, unde se servesc si produse alimentare ?

R – Pentru veniturile realizate din desfăşurarea activităţii prin intermediul unui complex hotelier, aşa cum este definit la art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.170/2016, determinarea impozitului specific se face potrivit Anexei 3 din actul normativ menţionat. Detalii referitoare la calculul impozitului specific în cazul unui complex hotelier se regăsesc în proiectul Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, postat în data de 20,03,2017 pe site-ul MFP la următorul link: http://discutii.mfinante.ro/…/proiectordinaplicarenorme…, care este supus dezbaterii publice şi la care puteţi transmite propuneri şi observaţii pe adresa [email protected] . În cazul în care se obţin şi alte venituri pentru aceste venituri aplică sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

9. 1)Societate cu coduri CAEN 5520 si 5510, nu are autorizatie de la Ministerul Turismului pentru activitatea de cazare, in consecinta factureaza cu 19% veniturile din cazare. Este obligata sa se inregistreze ca platitoare de impozit specific in anul 2017 in conditiile in care nu beneficiaza de facilitatea facturarii cu 5% TVA?
2)Societate care are pe langa CAEN-ul 5630 si CAEN de comert cu amanuntul, pe langa impozitul specific, pentru activitatea de magazin se determina impozitul pe profit luand in calcul doar cheltuielile si veniturile acestei activitati? In acest caz, cheltuielile aferente barului nu sunt luate in calcul in cazul niciunui tip de impozit?
Multumesc!

R – În condiţiile în care începând cu 01.01.2017 societatea nu îndeplineşte criteriile pentru a fi microintreprindere şi este plătitoare de impozit pe profit, potrivit art 1 din Legea 170/2017 prin derogare de la prevederile titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit, care desfășoară ca activitate principală sau secundară activitatea corespunzătoare codurilor CAEN 5510,5520 ,5630 plăteşte impozit specific. Menţionăm că organul fiscal stabilește tratamentul fiscal al unei operațiuni având în vedere doar prevederile legislației fiscale, tratamentul fiscal nefiind influențat de faptul că operațiunea respectivă îndeplinește sau nu cerințele altor prevederi legale.
În situaţia în care realizaţi venituri și din alte activități în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art.1 din Legea nr.170/2016, printre care se regăseşte şi CAEN 5630, sunteţi obligat să determinaţi și să plătiţi, concomitent:
– impozitul specific pentru veniturile din activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art.1 din Legea nr.170/2016;
– impozitul pe profit, conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru veniturile din alte activități în afara celor pentru care se plăteşte impozitul specific. (art.10 din Legea nr.170/2016) pentru care trebuie să organizaţi evidenţă contabilă separată.
Pentru înregistrarea obligaţiei privind plata impozitului specific pentru anul 2017 trebuie să depuneţi formularul 010 până la data de 31.03.2017

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

10. Buna dimineata! Suntem o societate comerciala cu cod CAEN principal 5610. La 31 decembrie 2016 eram platitori de impozit pe profit, avand o cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro. In februarie am depus D010, si am trecut la statut de microintreprindere, conform prevederilor Codul Fiscal, alin. 48, art. 7:
(7) Pentru anul 2017, persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2016 îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 47 sunt OBLIGATE la plata impozitului reglementat de prezentul titlu începând cu 1 februarie 2017, urmând a comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului de impunere, potrivit prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 25 februarie 2017 inclusiv. Prin excepţie de la prevederile art. 41 şi 42, până la acest termen se va depune şi declaraţia privind impozitul pe profit datorat pentru profitul impozabil obţinut în perioada 1-31 ianuarie 2017. Rezultatul fiscal se ajustează corespunzător acestei perioade fiscale.
Declaratia ne-a fost ACCEPTATA de ANAF Constanta, logic rezulta ca suntem platitori de impozit micro de la 1 februarie 2017. Precizez ca la aceea data nu erau publicate normele de aplicare ale impozitului specific. Din punct de vedere fiscal si legal, am procedat corect sau nu? Din ce am citit, Legea 170/2016 inlocuieste impozitul pe profit cu un impozit specific pentru respectivele coduri CAEN. Daca noi ne incadram acum la impozit pe venit, de ce trebuie sa trecem acum la impozit specific? Ce prevederi legale primeaza acum si de ce?

R – Începând cu 01.01.2017 persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit, care desfășoară ca activitate principală sau secundară, una dintre activităţile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art 1 din Legea 170/2016 sunt obligate la plata impozitului specific unor activități. Potrivit prevederilor art.11 din Legea 170/2016, persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit comunică organelor fiscale teritoriale aplicarea impozitului specific anual, până la data de 31 martie inclusiva anului pentru care se plăteşte impozitul specific.
Faţă de informaţiile furnizate, la data de 01,01,2017, potrivit reglementărilor legale în vigoare la acea dată societatea dvs. era plătitoare de impozit pe profit deoarece avea o cifră de afaceri peste 100 000 euro şi nu a fost obligată să se înregistreze ca plătitor de impozit pe venitul microintreprinderilor. Fiind plătitor de impozit pe profit vă încadraţi în prevederile Legii 170/2016 care a intrat în vigoare cu data de 01,01,2017 şi eraţi obligată la plata impozitului specific . Ulterior prin OUG3/2017 publicată în data de 06,01,2017 au fost modificate criteriile de încadrare la plătitor de impozit pe venitul microintreprinderilor, dar societatea dvs. era încadrată ca plătitor de impozit specific unor activităţi începând cu data de 01,01,2017, urmând să anunţe această încadrare prin depunerea formularului 010 până la data de 31,03,2017. Ca urmare considerăm că trebuie să depuneţi un nou formular 010 pentru a înregistra corect obligaţiile fiscale .

11. Buna ziua.O societate comerciala care desfasoara activitatea de spatiu de joaca pentru copii organizeaza si petreceri pentru acestia in cadrul carora se aduce mancare in stil catering si avem amenajat un bar pentru a putea servi bauturi racoritoare si cafea pentru parinti.Pentru asta avem si cod CAEN 5630 ,dar nu avem clasificare de la Ministerul Turismului si nici nu exista o delimitare a spatiului de bar prin pereti.Cum vom calcula suprafata aferenta barului?De asemenea veniturile obtinute din activitatea de baza ( spatiu de joaca ) va fi impozitata separat ca microintreprindere (cifra de afaceri pe 2016 sub 500.000 euro)?Cum vom declara in 010?

R – Dacă societatea plătitoare de impozit pe profit la 31.12.2016 a avut o cifră de afaceri cuprinsă între100.001-500.000 EUR, începând cu data de 1 ianuarie2017, pentru veniturile din activitățile corespunzătoarecodurilor CAEN prevăzute la art. 1 din Legea nr.
170/2016 printre care se regăseşte şi CAEN 5630, se plăteşte impozitul specific, iar pentru veniturile din alte activități în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege, se plăteşte impozitul pe profit conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.Precizari privind exemple de calcul sunt facute in proiectul de norme publicat pe site-ul Ministerului finantelor publice in data de 20.03.2017, pentru dezbatere publica.
In formularul 010 se vor declara atat impozitul specific cat si impozitul pe profit.

12. Societate cu CAEN 5610-Restaurant are in certificatul de clasificare specificat suprafetele aferente salonului, teraselor si a gradinei de vara. Terasele si gradina de vara functioneaza firesc pe perioada verii. Ele se iau in calcul la impozitul specific tot timpul anului , sau numai in lunile de functionare? Mentionez ca societatea se afla intr-o localitate care nu nu este pe litoralul romanesc .

R – Având în vedere că la art. 2 lit. d) din Legea nr. 170/2016, suprafaţa utila comercială/de servire pentru codul CAEN 5610 – este definită ca suma suprafeţelor saloanelor, teraselor şi grădinilor de vară, conform certificatului de clasificare/autorizaţie, considerăm că în cazul dvs., suprafeţele unde se desfăşoară activitatea, se însumează.
Calculul impozitului specific datorat îl regăsiţi în ANEXA 1 – Formula de calcul al impozitului specific anual pentru contribuabilii care au înscrisă ca activitate principală sau secundară activitatea cu codul CAEN: 5610 – „Restaurante”, 5621 – „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”, 5629 – „Alte servicii de alimentaţie”, din Legea nr.170/2016. Detalii privind calculul impozitului specific se regăsesc în proiectul Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, postat în data de 20,03,2017 pe site-ul MFP la următorul link: http://discutii.mfinante.ro/…/proiectordinaplicarenorme…, care este supus dezbaterii publice şi la care puteţi transmite propuneri şi observaţii pe adresa [email protected]

13. ONG cu venituri mixte non profit si din activitate economica. Cea economica principala este „5610-Restaurante” dar exista si venituri din activitati secundare cum ar fi chirii sau activitati sportive. Este platitor de impozit pe profit anual. Cum vom proceda de acum incolo? Si daca impozitarea va fi mixta cum vom stabili chetuielile aferente celorlalte cheltuieli pentru a stabili profitul pe fiecare tip de activitate avand in vedere ca multe cheltuieli sunt comune. Ma tem ca acest calcul va deveni o discutie subiectiva la un eventual control.

R – Pentru veniturile din activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din Legea nr. 170/2016, se plăteşte impozitul specific, iar pentru veniturile din alte activități în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege, se plăteşte impozitul pe profit conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Trebuie să depuneţi formularul 010 până la data de 31.03.2017 pentru a vă înregistra şi cu obligaţia de plată a impozitului specific

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

14. In cazul in care o societate care la 31.12.2016 a fost impozit pe profit, cod Caen principal BAR si cod Caen secundar RESTAURANT desfășoară pe zi activitate de RESTAURANT, si noaptea activitate de BAR, ce fel de impozit specific plătește?

R – In situatia prezentata de dvs. aveti obligatia de a plati IMPOZIT SPECIFIC. Exemple de calcul ale acestui impozit, in functie de activitatea desfasurata gasiti in proiectul de norme de aplicare ale Legii 170/2016 care sunt publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, care este supus dezbaterii publice şi la care puteţi transmite propuneri şi observaţii pe adresa [email protected]

15. Buna dimineata, Societate care la 31.12.2016 are CA 321017 euro, cu cod CAEN 5520, capital social 200 lei, cu ce impozit trebuie inregistrat in anul 2017??

R – Societatea, care la 31.12.2016 are o cifră de afaceri de peste 100 000 euro şi care desfăşoară ca activitate principală sau secundară, o activităte corespunzătoare codului CAEN 5520 – „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”, este obligată la plata impozitului specific, începând cu data de 01.01.2017.

16. Firma cu CAEN 5630 (bar) care are ca activitate jocuri de noroc si bar, in 2016 cu cifra de afaceri sub 100000 euro si platitoare de impozit pe profit datorita naturii activitatii de jocuri noroc, in 2017 va avea impozitare mixta (specific pt bar si profit pt jocurile de noroc), sau va continua cu impozit pe profit pentru intreaga activitate?

R – Pentru veniturile din activitati desfasurate potrivit codurilor CAEN prevazute la art.1 din Legea 170/2016 se plateste impozit specific, pentru celelalte venituri se calculeaza si plateste impozit pe profit. In vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

17. O societate desfasoara activitatea curenta pe codul caen 4321 si mai are in actul constitutiv inca vreo 20 de coduri CAEN, printre care si 5510, dar nu desfasoara activitate deloc pe acest cod. Trebuie sa se declare in 010 pentru impozit specific, conform art. 3 din Legea 170?

R – În cazul prezentat de dvs. dacă nu desfăşuraţi activităţi corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art.1 din Legea nr.170/2016 (CAEN 5510), nu trebuie să depuneţi formularul 010 privind înscrierea în vectorul fiscal a impozitului specific.

18 – Buna ziua!societate cu CA intre 100000 euro si 500000 PLATITOARE DE IMPOZIT PE PROFIT LA 31.12.2016, CAEN 5510: am depus 010 pentru trecere la impozit pe venit incepand cu 01.02.2017, iar pentru luna ianuarie am trecut impozit specific si apare in vector cu impozit micro de la 01.02.acum constat ca trebuia sa fie cu impozit specific tot anul.cum pot modifica?

R – Dacă societatea plătitoare de impozit pe profit la 31.12.2016 îndeplineşte condiţiile de a fi plătitoare de impozit specific, depune formularul 010 Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pana la data de 31.03.2017

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

19 – O societate care a fost plătitoare de impozit pe profit în anul 2016, cifra de afaceri 780500 lei are cod CAEN principal 5630 Baruri și alte activități. În data de 30 noiembrie 2016 societatea închide punctul de lucru. Cum este societatea de la 01.01.2017 plătitoare de impozit profit sau impozit microintreprindere, având în vedere că nu mai desfășoară nici o activitate dar are tot cod CAEN principal 5630?

R – În vederea eficientizări modului de desfășurare al acestor sesiuni de intrumare avem rugamintea ca inainte de a posta întrebarea dumneavoastră, sa parcurgeti cu atenție întrebările și răspunsurile primite de celelalte persoane, astfel încât să evităm repetarea acelorași întrebări. Răspunsul la întrebarea dvs. îl puteţi regăsi atât la o postare anterioară din această dimineaţă (Şerban Mariana) cât și la sesiunea de săptămâna trecută, în sensul ca: In limita informaţiilor furnizate considerăm că societatea trebuie să se inregistreze ca plătitor de impozit pe venitul microintreprinderilor începând cu data de 01,02,2017, fapt pentru care vă sugerăm să depuneţi la unitatea fiscală declaraţiile respective.

20 – Buna dimineata.Am un business autorizat pe CAEN 9329 si 5630 ( Activitati recreative si Baruri) . In cadrul evenimentelor pentru copii organizate in spatiu pot aduce mancare de la un Restaurant apartinind aceleiasi companii si daca da, trebuie sa autorizez suplimentar si activitatea de restaurant pentru acest spatiu? Sau este suficient protocolul incheiat intre spatiul recreativ si restaurant? Atentie,vorbim de doua puncte de lucru ale aceleiasi companii,situate in aceeasi cladire. Impozitul specific va fi cel pentru Baruri sau pentru Restaurant in cazul punctului de lucru unde se desfasoara Activitati pentru copii ( inclusiv petreceri copii) ?Va multumesc !

R – Impozitul specific, se plăteşte pentru veniturile din activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi. Contribuabilii care au mai multe unităţi, determină impozitul specific anual prin însumarea impozitului specific aferent fiecărei unităţi, calculat conform formulei stabilite în anexa corespunzătoare codului CAEN.
În cazul în care se desfăşoară şi alte activități, în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege, pentru acestea se plăteşte impozitul pe profit, conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, iar pentru veniturile din activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute în lege, se plăteşte impozitul specific. Celelalte aspecte privind autorizarea şi desfăşurarea activităţii, nu intră în competenţa instituţiei noastre.

21 – In cazul in care o societate se înființează in cursul anului având cod Caen BAR este plătitoare de venit in timpul anului. Ce fel de impozit va aplica de la 01.01.2018 in cazul in care nu depășește plafonul de 500.000€?

R – In situatia in care actele normative in vigoare nu se modifica si intepliniti toate conditiile de la art.47 din Codul fiscal ramaneti platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor

22 – Buna ziua , societate cu activitatea principala de Comert are și un restaurant , am depus d010 pentru trecerea la impozit micro începând cu 01.02.2017 , am depus 101 pentru Ianuarie 2017 , depunem d010 din nou ? Rămânem la micro sau aplicam 2 tipuri de impozitare ?

R – În limita informaţiilor prezentate , în care cifra de afaceri la 31,12,2016 a fost de peste 100 000 euro şi realizaţi venituri și din alte activități în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art.1 din Legea nr.170/2016, sunteţi obligat să determinaţi și să plătiţi, începand cu 01.01.2017, concomitent:
– impozitul specific pentru veniturile din activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art.1 din Legea nr.170/2016;
– impozitul pe profit, conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru veniturile din alte activități în afara celor pentru care se plăteşte impozitul specific.
În vederea înregistrării începând cu data de 01.01.2017 ca platitor de impozit specific respectiv impozit pe profit veţi depune din nou formularul 010, în vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

23 – Bună ziua! Cel care a dat o asemenea lege nu s-a gândit ca toate acele mici firme de fast food, delivery, mici baruri, etc, vor pune lacătul rând pe rând, după ce vor plăti toate birurile către stat! Legea avantajează mai ales cluburile unde nu vezi nici un bon fiscal și fac vânzări colosale pe lângă noi cei care ne chinuim sa facem 2000-2500 lei pe zi. Unde e dreptatea?

R – LEGEA Nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi a fost adoptată de Parlamentul României, ca unica autoritate legiuitoare a ţării, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are atribuţii de aplicare a prevederilor legale

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

24 – Normele precizeaza cum platesc impozitul structurile sezoniere de pe litoral. Dar structuri sezoniere sunt in toata tara( ex: terase restaurant). Acestea din urma sunt obligate la plata impozitului pe intreg anul ? Daca nu, ce proceduri ar trebui sa urmeze ?

R – Potrivit art.5 alin.(5) din Legea nr.170/2016, În situaţia în care intervin modificări datorate începerii/încetării unei activităţi corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 sau intervine modificarea suprafeţelor aferente desfăşurării fiecărei activităţi, începând cu semestrul următor acestor modificări, contribuabilii recalculează, în mod corespunzător, impozitul specific aferent perioadei rămase din an/perioadei din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat, prin împărţirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulţirea cu numărul de zile aferent perioadei rămase din an/perioadei din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat.
Proiectul Normelor la care faceţi referire are şi precizări generale în sensul că modificările respective (de suprafaţă, locuri, perioade) se iau în considerare dacă acestea sunt înscrise în anexa la certificatul de clasificare sau a autorizației de funcționare.

25 – Buna ziua.Societate comercială care are activitate principala lucrări de instalații și aer condiționat,dar are și activitate secundara in domeniul hotelier,cu pensiune care oferă doar cazare cu mic dejun,la sfârșitul lui dec.2016 are CA peste 100.000 euro,dar mai mică de 500.000 euro,platitoare de impozit pe profit,ce impozit va plăti in 2017?Multumesc

R – Dacă societatea are înscrisă în actele constitutive potrivit legii, activitate principală sau secundară, una dintre activităţile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de art 1 din Legea 170/2016, atunci aceasta este obligată la plata impozitului specific aferent activităţii desfăşurate începând cu 01.01.2017 . Pentru celelalte activităţi se aplică cu aceeaşi dată sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit prevăzut de Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

26 – Buna dimineața Activitate Restaurant care facturează si venituri din chirie ptr contracte de promovare țigări destinat amplasării de materiale promoționale precum si venituri din promovare prin intermediul locație de restaurant a produselor de bere Considerați ca va plăti un impozit mixt? Totusi aceste venituri nu ar fi fost facturate daca nu aveam restaurant Le vom considera alte venituri iar in 010 vom lasă si plătitor profit si specific?

R – În situaţia prezentată de dvs., pentru anul 2017 vă veţi înregistra atât ca plătitor de impozit specific, pentru activitatea restaurantului, cât şi ca plătitor de impozit pe profit pentru celelalte categorii de venituri pe care care le-aţi menţionat, respectiv închiriere, reclamă, publicitate).

27 – Asociat al unei firme supuse impozitului specific din 2017 are auto achizitionat pe firma. In cursul anilor anteriori cand societatea era platitoare de impozit pe profit, cheltuielile aferente auto erau suportate pe firma in regim de 50 % deductibilitate. Care este tratamentul fiscal ale acestor 50% cheltuieli nedeductibile din 2017, sunt supuse la vre-un impozit suplimentar? Fac referire doar la elementul de cheltuiala, nu si TVA. Multumesc atat pentru raspunsuri cat si pentru initiativa avuta pentru aceste sesiuni!

R – Pentru obţinerea clarificărilor solicitate puteţi adresa întrebarea pe formularul de contact pe care îl găsiți la următorul link: https://www.anaf.ro/…/persoane…/asistenta_prin_email/ întrucât nu se încadrează în tema sesiunii de astăzi care este „Inregistrarea contribuabililor care aplică impozitul specific unor activități pentru anul 2017”

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

28 – Buna ziua. Societate comerciala (CAEN 5630) are ca acivitate bar si jocuri de noroc ( in baza unui contract deasociere in participatiune) , cifra de afaceri sub 100 000 euro in 2016. Ce regim de impozitare aplica in 2017?

R – Având în vedere prevederile art.48 alin.(6) din Codul fiscal, potrivit cărora persoanele juridice care desfăşoară activităţi din jocuri de noroc nu pot aplica impozitul pe veniturile microintreprinderilor, considerăm că, în situaţia prezentată de dvs., veţi plati impozit specific pentru activitatea specifică barului de zi, iar pentru veniturile din contractul în participaţiune pentru jocuri de noroc, societatea va plăti impozit pe profit.
În vederea înregistrării începând cu data de 01.01.2017 ca platitor de impozit specific respectiv impozit pe profit veţi depune formularul 010 pana la data de 31 martie 2017, în vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

29 – Buna ziua! Sunt hotel cu restuarant si realizez alte venituri (din inchirierea unei sali de conferinte, a unor birouri de la etajul 1 al hotelului, chirie antena RDS (hotelul are 10 etaje). Platesc impozit specific pentru complex si impozit pe profit pt veniturile din inchiriere? Multumesc, o zi usoara!

R – DA. Pentru veniturile din activitati desfasurate potrivit codurilor CAEN prevazute la art.1 din Legea 170/2016 se plateste impozit specific, pentru celelalte venituri se calculeaza si plateste impozit pe profit. In vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

30 – Buna ziua. Normele de aplicare pt impozitul specific au fost publicate in M.O.? Daca da va rog sa ne spuneti nr. de publicare?

R – Buna ziua. Normele de aplicarea ale Legii 170/2016 nu au fost publicate in Monitorul Oficial. Proiectul de norme a fost publicat pe site-ul Ministerului finantelor publice in data de 20.03.2017, pentru dezbatere publica, la care puteti transmite propuneri si observatii in termen de 10 zile de la publicare, la adresa: [email protected]

31 – Buna ziua!Supun atentiei dvs urmatoarea situatie: SC cu activitate din dec 2016- cod CAEN 5610, la 31.12.2016 CA 34.000 lei si 5 salariati. Declarata in vector platitoare de impozit venit microintreprindere . In cursul lunii martie a angajat si are un numar de 12 salariati deci nu mai este microintreprindere din punct de vedere al definitiei microintreprinderii. In aceste conditii ramne platitoare de impozit micro sau trece la impozit specific? Multumesc!

R – În definiția microîntreprinderii prevăzută la art. 47 din Codul fiscal nu se regăsește condiția privind numărul de salariați. În funcție de acest indicator se stabilește cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderii. În speța dvs. societatea rămâne la sistemul de impozitare pe veniturile microîntreprinderii.

32 – O societate comerciala care are la sfarsitul anului 2016 cifra de afaceri mai mare de 100.000 Euro dar mai mica de 500.000 euro, si desfasoara activitatile de cazare, bar restaurant, iar pe langa veniturile din aceste activitati inregistreaza si venituri din diferente de curs valutar pentru reevaluare imprumuturi primite. Nu a trecut la micro incepand cu 01.02.2017. Va aplica impozit specific incepand cu 01.01.2017 si va plati impozit pe profit pentru veniturile financiare? In declaratia 010 de luare in evidenta impozit specific va ramane si platitoare de impozit profit si impozit specific?

R – Da, raţionamentul dvs. este corect

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

33 – Buna ziua, societate cu CA la 31.12.2016 peste 500000 eur ,cod caen 5630 si desfasoara si alte activitati, va aplica impozit profit si impozit specific?Multumesc.

R – DA. Pentru veniturile din activitati desfasurate potrivit codurilor CAEN prevazute la art.1 din Legea 170/2016 se plateste impozit specific, pentru celelalte venituri se calculeaza si plateste impozit pe profit. In vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

34 – Buna ziua. O societate care la data de 31.12.2016 a avut cifra de afaceri de 400.000 euro, cu activitate principala „Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate”-CAEN 4730 si ca activitati secundare „Baruri si alte activitati de servire a bauturilor”-CAEN 5630 si „Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse”-CAEN 4711, care emite cumulat pentru cele doua activitati secundare (CAEN 5630 si CAEN 4711) un singur raport zilnic de incasare a vanzarilor si nu se poate face o separare clara a veniturilor incasate din activitatea de bar(CAEN 5630) si a veniturilor incasate din activitatea de comert a produselor alimentare si nealimentare(CAEN4711), ce fel de impozit trebuie sa plateasca si cum trebuie calculat? Respectiv, pentru comertul carburantilor si a produselor(CAEN 4730 si 4711) sa plateasca impozit pe profit si pentru activitatea de bar sa plateasca impozit specific, sau pentru comertul cu amanuntul a produselor(CAEN 4711) si pentru activitatea de bar(CAEN 5630) sa plateasca impozit specific? Multumesc!

R – În situaţia în care realizaţi venituri și din alte activități în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art.1 din Legea nr.170/2016 (CAEN 4730, 4711) sunteţi obligat să determinaţi și să plătiţi, concomitent:
– impozitul specific pentru veniturile din activitățile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art.1 din Legea nr.170/2016 (CAEN 5630);
– impozitul pe profit conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru veniturile din alte activități (CAEN 4730, 4711) în afara celor pentru care se plăteşte impozitul specific (art.10 din Legea nr.170/2016).
Reflectare în contabilitate a operațiunilor desfășurate de societate se face pentru fiecare categorie de activităţi, potrivit politicilor şi procedurilor contabile aprobate.

35 – Buna ziua. Suntem o societate care avem cifra de afaceri in 2016 peste 500.000 euro, dar din aceasta aferent activitatii de restaurant doar 5% respectiv circa 40.000 euro restul aferent activitatii de productie cod caen 1071 . Ne inregistram ca platitori de impozit specific ? In completarea intrebarii de mai sus va rugam sa specificati si articolul de lege / norma / O G, etc care prevede plata a doua tipuri de impozite, precum si modul concret, legal, de departajare a cheltuielilor comune si generale, aceasta tinand cont ca ambele activitati , de productie si restaurant se desfasoara in acelasi spatiu fara a existat o departajare a consumurilor de utilitati, etc.

R – Da, în situaţia prezentată de dvs., aveţi obligaţia completării vectorului fiscal din formularul 010 atât pentru impozitul pe profit, cât şi pentru impozitul specific. Potrivit art.10 din Legea nr.170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, pentru veniturile din alte activități în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege, se plăteşte impozitul pe profit conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
Detalii privind modalitatea de calcul şi repartizare a cheltuielilor comune puteţi găsi în proiectul Normelor publicat pe site-ul MFP, dar vă sugerăm să aveţi în vedere doar Normele ce vor fi aprobate şi publicate în Monitorul Oficial.

36 – Buna ziua. Societate are autorizat codul CAEN 5610 la beneficiari ( are o tonetă în parc) . Va plăti impozit specific pentru aceasta activitate dar cum se va calcula?

R – Buna ziua. Pentru contribuabilii care care au înscrisă ca activitate principală sau secundară activitatea cu codul CAEN: 5610 – „Restaurante” impozitul specific anual se calculează conform anexei nr. 1 din legea 170/2016. Exemple de calcul gasiti in proiectul de norme de aplicare ale acestei legi, care se gasesc pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

37 – Bună ziua. Suntem o societate cu activitate specifica Restaurante, ne desfășurăm activitatea intr-un mall, având închiriat un spațiu care este folosit la prepararea produselor. Locul de servire este locul amenajat în incinta mall- ului, unde clienții servesc mâncarea cumpărată de la toate unitățile. În formula de calcul a impozitului specific, ce suprafață avem în vedere la determinarea variabilei y. Formula de calcul imi este clara. Astept un raspuns exact pentru cazul prezentat, suprafata pe care o avem in vedere. Mulțumim

R – Solicitarea dvs. nu se încadrează în tema sesiuni de asistenţă de săptămâna aceasta care este ” înregistrarea contribuabililor care aplică impozitul specific unor activități pentru anul 2017 „. Precizăm totuşi că potrivit prevederilor art.2 alin.1 lit d) din Legea nr.170/2017, suprafaţa utilă comercială/de servire pentru codurile CAEN 5610 – „Restaurante” şi 5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor” reprezintă suma suprafeţelor saloanelor, teraselor şi grădinilor de vară, conform certificatului de clasificare/autorizaţie;
De asemenea, în Anexa 1 a Legii 170/2016 „Formula de calcul al impozitului specific anual pentru contribuabilii care au înscrisă ca activitate principală sau secundară activitatea cu codul CAEN: 5610 – „Restaurante”, 5621 -„Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”, 5629 – „Alte servicii de alimentaţie” se precizează că impozitul se calculează funcţie de suprafaţa utilă comercială/de servire/de desfăşurare a activităţii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

38 – Firma infiintata in 2016, exclusiv activitate de restaurant CAEN 5610, platitoare de impozit profit la 31.12.2016, nu are Autorizatie valabila la 31.12.2016 ci a obtinut-o abia in Martie 2017. Este obligata sa aplice impozit specific incepand cu 01.01.2017?

R – Acest răspuns este pentru postarea dvs. Initiala. Pe viitor în situația în care aveți alte întrebări vă rugăm sa faceți o noua postare.Solicitarea dvs. nu se încadrează în tema sesiuni de asistenţă de săptămâna aceasta care este ” înregistrarea contribuabililor care aplică impozitul specific unor activități pentru anul 2017 „, precizăm totuşi că în situaţia în care intervine modificarea suprafeţelor aferente desfaşurării fiecărei activităţi, începând cu semestrul următor acestor modificări, contribuabilii recalculează, în mod corespunzător, impozitul specific ( astfel cum este prevăzut la art 5 alin 5 din Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi).

39 – Firma care desfasoara exclusiv activitate de restaurant CAEN 5610, platitoare de impozit profit la 31.12.2016, are depusa documentatia pt obtinerea Autorizatiei de finctionare inca de la sfarsitului lui 2016 dar inca nu i-a fost eliberata, dar firma desfasoara activitate si realizeaza venituri. Daca nu are Autorizatia din care sa ia suprafata necesara pt calculul acestuia poate sa ia suprafata din alt document?

R – Acest răspuns este pentru postarea dvs. Initiala. Pe viitor în situația în care aveți alte întrebări vă rugăm sa faceți o noua postare.Pentru veniturile din activitatile desfasurate corespunzătoare codurilor CAEN prevazute la art.1 din Legea nr. 170/2016 se plateste impozit specific, pentru celelalte venituri se calculeaza si se plateste impozit pe profit. In vectorul fiscal societatea va fi inregistrata cu ambele impozite.

Sursa – ANAF Facebook

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua, O microîntreprindere cod CAEN 5510 – Cazare si servicii hoteliere plătitoare de impozit pe venit trebuie să plătească si impozit specific? Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura