AcasăLegislatie actualizataOPANAF 792/2017 - norme spații de depozitare temporară

OPANAF 792/2017 – norme spații de depozitare temporară

Va informam pe aceasta cale ca in Monitorul Oficial nr. 178 din 13 martie 2017 – a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 792 din 21 februarie 2017 privind aprobarea Normelor tehnice de autorizare pentru exploatarea spatiilor de depozitare temporara si a Normelor tehnice privind utilizarea si completarea declarației de depozitare temporara.

Pentru cei interesati, iata cateva informatii suplimentare :

– Ordinul se adreseaza tuturor operatorilor economici ce au activități de import sau export, pentru care fluxul de bunuri impune existenta unor depozite în care se pastreaza bunuri pâna se va realiza operatiunea de import/export, spatii cunoscute ca spatii de admitere temporara.

– Poate detine un spatiu de admitere temporara orice operator economic ce obtine aprobarea conform procedurii descrise în ordin. Autorizarea spatiului pentru depozitare temporara este conditionata de aprobarea prealabila a evidentei marfurilor de catre biroul vamal de supraveghere. Evidenta poate fi tinuta manual sau prin mijloace informatice.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Operatorul economic interesat va depune la Directia Vamala o cerere. Cererea se completeaza conform Instructiunilor de completare prevazute în anexa nr. 2 la ordin si se depune de catre solicitant împreuna cu o serie de documente necesare pentru obtinerea autorizatiei.

– Perioda maxima în care bunurile se pastreaza în depozitul de admitere temporara este de 90 de zile.

– Data acceptarii cererii este data la care au fost primite de autoritatea vamala toate informatiile necesare. Autoritatea vamala competenta comunica în scris solicitantului daca cererea a fost acceptata sau nu.

Sursa (cu multumiri) – AJFP Mehedinti

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!