AcasăTVA - modificari si noutatiSpeță recentă ANAF - certificate verzi incluse în baza de impozitare a...

Speță recentă ANAF – certificate verzi incluse în baza de impozitare a TVA

Intrebare – Contravaloarea certificatelor verzi pe care furnizorul de energie electrică le facturează catre consumatorii de energie electrica este inclusă în baza de impozitare a TVA?

Raspuns

Potrivit prevederilor Codului fiscal, baza de impozitare a TVA pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul țării este constituită din tot ceea ce constituie contrapartida obţinută sau care urmează a fi obţinută de furnizor ori prestator din partea cumpărătorului, beneficiarului sau a unui terţ, inclusiv subvenţiile direct legate de preţul acestor operaţiuni.

Contravaloarea certificatelor verzi pe care furnizorul de energie este obligat prin lege să le achiziționeze de la producătorii de energie electrică din surse regenerabile, reprezintă pentru furnizor un cost în vederea furnizării de energie electrică. Indiferent de modalitatea de facturare a certificatelor verzi, impusă de legislația specifică, respectiv separat sau inclus în prețul energiei electrice, contravaloarea acestora reprezintă un element de cost care este inclus în baza de impozitare a TVA pentru livrarea de energie electrică.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Astfel, contravaloarea certificatelor verzi pe care furnizorul de energie electrică le facturează către consumatorii de energie electrica reprezintă o parte din contrapartida obținută sau care urmează a fi obținută de furnizor din partea consumatorului de energie pentru cantitatea de energie livrată acestuia și, în consecință, este inclusă în baza de impozitare a TVA.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul art. 286 alin. (1) lit. a)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 8.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!