AcasăNewsANAF propune adaptarea Formularului 100 - comunicat oficial

ANAF propune adaptarea Formularului 100 – comunicat oficial

ANAF adaptează corespunzător formularul 100 “Declarație privind obligațiile de plata la bugetul de stat”, ca urmare a modificărilor legislative recente. Astfel, ANAF propune, printr-un proiect de ordin, modificarea și completarea prevederilor Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscala nr.587/2016, dupa cum urmeaza:

– actualizarea Nomenclatorului privind obligațiile de plata la bugetul de stat, prin introducerea unor poziții noi, “Impozit specific unor activitați”, potrivit prevederilor Legii nr.170/2016 și “Impozit pe veniturile din pensii”, potrivit prevederilor Legii nr.227/2015privind Codul fiscal, precum și eliminarea poziției “Impozit pe construcții”, potrivit art.500 din Codul fiscal;

– modificarea și completarea, corespunzatoare, a Instrucțiunilor de completare a formularului 100 “Declarație privind obligațiile de plata la bugetul de stat”.

Modificarile legislative sunt urmatoarele:

Prin Legea nr.170/2016 privind impozitul specific unor activitati, începând cu 1 ianuarie 2017, a fost prevazuta obligația de plata a impozitului specific pentru agenții economici care desfasoara activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art.1 din lege.

Prin Ordonanța de urgența a Guvernului nr.3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, au fost modificate condițiile de încadrare a persoanelor juridice române în categoria microîntreprinderilor (plafon de venituri – 500.000 euro, de la 1 februarie 2017).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Potrivit prevederilor art.I pct.1 din Legea nr.2/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii, începând cu data de 1 februarie 2017, venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. Ca urmare, platitorii de venituri din pensii au, în continuare, obligația reținerii și virarii impozitului pentru veniturile din pensii care depașesc suma neimpozabila lunara.

Totodata, potrivit art.I pct.3 și pct.9 din același act normativ, platitorii de pensii au fost eliminați din categoria platitorilor de venit care au obligația depunerii formularului 112 “Declarație privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”.

De asemenea, în conformitate cu prevederile art.I pct 6 din Legea nr.2/2017, pentru persoanele cu venituri din pensii contributia de asigurari sociale de sanatate se suporta de la bugetul de stat.

Astfel, potrivit prevederilor legale menționate, platitorii de venituri din pensii declara obligațiile de plata la bugetul de stat prin formularul 100 “Declarație privind obligațiile de plata la bugetul de stat”, aprobat prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscala nr.587/2016.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!