AcasăTVA - modificari si noutatiTaxa radio TV, înscrisă în factura de energie electrică, se declară în...

Taxa radio TV, înscrisă în factura de energie electrică, se declară în Formularul 394?

Conform Instrucțiunilor de completare a formularului (394) ”Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA”, Secțiunea 1 lit.C ”Rezumatul declarației privind operațiunile desfășurate cu persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conține la pct. 3 valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii taxabile și valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA, efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul normal de TVA, cu excepția celor pentru care au fost emise facturi simplificate.

Potrivit prevederilor Titlului VII din Codul fiscal, activitățile specifice posturilor publice de radio și televiziune, altele decât activitățile de natură comercială, sunt operațiuni de interes general scutite de taxă.

Ca atare, taxa radio TV înscrisă in factura de energie electrică, care reprezintă o operatiune scutită de TVA, nu se declară în formularul (394) ”Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA”.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 292 alin.(1) lit.o)
– Ordinul preşedintelui ANAF nr 3769 / 2015 articolul Anexa 2

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 24.11.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!