AcasăCodul munciiSalariați și pensionari - info rapid modificări, intrate în vigoare de la...

Salariați și pensionari – info rapid modificări, intrate în vigoare de la 01.02.2017

Modificari pentru salariați:

majorarea de la 1.250 lei la 1.450 lei a salariul minim garantat în plată, prin HG nr. 1/2017 . Practic, aceștia vor beneficia de o creștere a salariului cu 200 lei;

– salariile din administrația publică trebuie sa respecte majorarea de la 1.250 lei la 1.450 lei, iar in administrația publică locala trebuie sa se tina sema si de noua majorare cu 20%, propusa de Guvern (OUG nr.2/2017). Colegii contabili, care fac parte din personalul din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte – trebuie sa tina cont si de majorarea cu 50%, propusa de Guvern (OUG nr.2/2017).

Decizie colectivă majorare salariu minim angajați – începând cu 01.02.2017 (model cu anexă semnături) – click aici

– angajații sezonieri care sunt păstrați activi pe piața muncii tot anul vor beneficia, din 01.02.2017, de eliminarea impozitului pe venit. Măsura este prevăzută în OUG nr.3/2017, care mai stipulează și faptul că este eliminată plata CASS pentru veniturile obținute din investiții, de către salariați, pensionari și de cei cu activități independente.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Modificari pentru pensionari:

– începând cu veniturile aferente lunii februarie 2017, venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei.

– începând de cu 01.02.2017, plata contribuției de asigurări sociale de sănătate va fi eliminată pentru toți pensionarii, aceasta urmând să fie suportată de la bugetul de stat.

INFO – prin actele normative mentionate mai sus, se generează și cresterea salariilor asistenților personali, respectiv a cuantumului indemnizatiilor lunare pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap grav.

Sursa – mmuncii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!