AcasăNewsModul de anulare a codului de TVA - precizări ANAF de ultimă...

Modul de anulare a codului de TVA – precizări ANAF de ultimă oră – ATENȚIE

Procedura efectivă de anulare a înregistrării în scopuri de TVA se realizează în urma unei discuții față în față cu persoana impozabilă, identificată cu risc fiscal. Aceste persoane sunt invitate la sediul organului fiscal, în vederea evaluării intenției și capacității de a desfășura activități economice.

Inainte de luarea deciziei de respingere a solicitării de înregistrare în scopuri de TVA sau a anulării acesteia, organul fiscal îi asigură persoanei impozabile analizate, posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere cu privire la decizia ce va fi adoptată, potrivit prevederilor Codului de Procedură Fiscală.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

In conformitate cu prevederile art. 316, alin (11), lit. h), în cadrul procedurii actuale referitoare la evaluarea intenției și a capacitătii persoanei impozabile de a desfășura activități economice în sfera de aplicare a TVA, aprobată prin OPANAF nr. 605/2017, sunt analizate informațiile și datele existente în bazele de date ale ANAF, precum și cele la care instituția are acces în baza protocoalelor de schimburi de informații, încheiate cu alte instituții.

Sursa – link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!