AcasăReglementari contabileATENȚIE - clienții trebuie înștiințați că se acordă avans în numerar la...

ATENȚIE – clienții trebuie înștiințați că se acordă avans în numerar la terminalele de plată (conform Legii 209/2016)

Va supunem atentiei o particularitate exitenta in Legea nr. 209/09.11.2016text aici – pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată – publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 913 din 14 noiembrie 2016 – particularitate ce nu am observat-o noi, insa colegii de pe grupul – Salarizare, Resurse Umane, Codul Muncii (Facebook) .

Astfel, in actul normativ mentionat mai sus, se prevede la art. 1, alin. (5) – Persoanele juridice prevăzute la alin. (1) şi (3) oferă serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante şi pot acorda avansuri în numerar, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă. Acestea afişează la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului.

UPDATE – Afiș/Semn prin care se înștiințează clienții că se acordă avans în numerar la terminalele de plată – model – click aici

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ATENTIE – Constituie contravenţie şi se sancţionează următoarele fapte – lipsa afişării semnului prevăzut la art. 1 alin. (5), a informaţiilor privind serviciul de acordare a avansurilor în numerar şi a costurilor serviciului – cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei.

INFO – persoanele juridice prevăzute la alin. (1) şi (3) sunt:

– (1) Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată;
– (3) Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei (in anul anterior).

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    unde pot gasi o documentatie privind avansul in numerar la terminalele de plata,si cum se inregistreaza in contabilitate aceste operatiuni, si cum trebuie sa procedeze comerciantul pentru a intocmi documentele corect?
    multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!