AcasăGeneralANAF propune modificarea/completarea unor declarații de înregistrare fiscală (D 010, D 015,...

ANAF propune modificarea/completarea unor declarații de înregistrare fiscală (D 010, D 015, D 030)

Impozitul specific pentru persoanele juridice române care desfăşoarã activităţi corespunzătoare anumitor coduri CAEN este reglementat de Legea nr. 170/07.10.2016 privind impozitul specific unor activităţi (codurile CAEN sunt mentionate la art. 1 din acelasi act normativ).

Conform art. 3 din Legea nr. 170/2016, sunt obligate la plata acestui impozit persoanele juridice care la data de 31 decembrie a anului precedent au îndeplinit, cumulativ, urmãtoarele condiţii:

a) aveau înscrisă în actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principală sau secundară, una dintre activităţile corespunzãtoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1;
b) nu se află în lichidare, potrivit legii.

Conform art. 8 alin.(1) din actul normativ mai sus menţionat, declararea şi plata impozitului specific se efectueazã semestrial.

Totodată, prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3775/2015, cu modificările şi completările ulterioare, a fost acordată Administraţiei fiscale pentru contribuabili nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti competenţa de administrare a următoarelor categorii de contribuabili nerezidenţi care nu au pe teritoriul României un sediu permanent:

a) persoane fizice nerezidente, care nu au pe teritoriul României un sediu permanent şi care obţin venituri din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate sau din transferul aurului financiar;
b) persoane juridice nerezidente, care nu au pe teritoriul României un sediu permanent şi care au obligaţia de a plăti impozit pe profit potrivit art. 38 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Astfel, având in vedere prevederile legale menţionate, prin acest proiect de ordin, ANAF propune:

– completarea obligaţiilor declarative înscrise în vectorul fiscal cu impozitul specific;
– completarea secţiunii privind vectorul fiscal în formularul 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia, cu obligaţia declarativă privind impozitul specific;
– completarea secţiunii „Alte date despre contribuabil” în formularul 015 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care nu au sediu permanent în România”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia, cu caseta „Obligaţii fiscale potrivit art. 38 din Codul fiscal”;
– completarea secţiunii „Date privind activitatea desfăşurată” în formularul 030 ”Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice care nu deţin cod numeric personal”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia, cu caseta „Transferul titlurilor de valoare”.

Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituţiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenţa decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti. Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice si Mass-Media – cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese: Prin scrisori la adresa poştală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 – la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media; Electronic la adresa de mail: [email protected], Prin fax la numarul: 021-319.98.57.

Pentru a avea acces la informaţiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în Agenţia Naþională de Administrare Fiscală, se poate accesa domeniul INFO ANAF /Comunicate de presã aflat pe site-ul instituţiei.

Sursa – ANAF – SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!