AcasăIntreprinderi IndividualePersoanele fizice care închiriază în scop turistic camere situate în locuința proprietate...

Persoanele fizice care închiriază în scop turistic camere situate în locuința proprietate personala au obligația utilizării caselor de marcat?

Potrivit ordonantei de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale, sa emita bonuri fiscale cu acestea si sa le înmaneze clientilor, cu exceptia activitatilor prevazute de lege.

Intrucat activitatile de inchiriere nu figureaza intre exceptiile prevazute de ordonanta de urgenta sus-mentionata, persoanele fizice care inchiriaza in scop turistic camere situate in locuinta proprietate personala au obligatia de a se dota cu aparate de marcat electronice fiscale si de a-le utiliza conform legii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 alin.(1), alin. (2) si articolul 2

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 10.10.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    persoanele fizice, proprietari neorganizate intr-o forma de II sau PFA – care inchiriaza un numar de sub 5 camere in locuinte proprietate personala , deci care nu sunt Operatori Economici, si nu necesita autorizatie de functionare si cf legii 227/2015 sunt impozitati la norma de venit – trebuie sa cumpere si acestia case de marcat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!