AcasăCodul munciiEste oficial - salariul minim crește la 1.450 lei, începând cu 01.02.2017...

Este oficial – salariul minim crește la 1.450 lei, începând cu 01.02.2017 (proiect MMJS)

Pe site-ul oficial al Ministerului Muncii și Justiției Sociale a fost publicat azi – un proiect de „Hotărâre a Guvernului pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată” . Iata prevederile proictului.

Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabilește la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,000 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră. . NOTA DE FUNDAMENTARE O GASITI AICI – CLICK AICI.

Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menționat în prezenta hotărâre de guvern, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracțiune.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii – se fac de către personalul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului Muncii și Justiției Sociale. Prevederile de mai sus, se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

La data publicarii in MO a noului HG, Hotărârea Guvernului nr. 1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 987, din 31 decembrie 2015, se abrogă.

SUSTINE BLOGUL NOSTRU – ACCESAND BANNER-ELE DE PE SITE – PENTRU CUMPARATURI SAU ALTE INTERESE. ESTE SIMPLU – LE AI IN PARTEA DREAPTA, SAU LA FINAL ARTICOL.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura