AcasăReglementari contabileATENȚIE (din 2017) - entitățile cu cifră de afaceri mai mare de...

ATENȚIE (din 2017) – entitățile cu cifră de afaceri mai mare de 10.000 euro în echivalent lei, au obligația să accepte ca mijloc de plată și cardurile de debit și cardurile de credit

ANAF aduce la cunoştinţa contribuabililor faptul că, în Monitorul Oficial al României nr.913/14.11.2016 a fost publicată Legea nr.209/ 9.11.2016 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

Aceasta va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2017.

Astfel, conform prevederilor actului normativ menţionat, persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 euro în echivalent lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată şi cardurile de debit şi cardurile de credit.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

De asemenea, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată au obligaţia să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit.

Refuzul persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul de a accepta ca mijloc de plată cardurile de debit şi cardurile de credit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 7.500 lei.

UTIL – Sisteme moderne de plată la comercianți – obligații din 01.01.2017 (sistemul de acordare de avansuri în numerar la terminalele de plată) – click aici

Refuzul operatorilor economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi a instituţiilor publice care încasează impozite şi taxe de a accepta încasări prin intermediul cardurilor de debit şi de credit se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud

3 COMENTARII

  1. Una dintre marile bazaconii ale marilor nostri conducatori. Cum naiba sa impui asa ceva incepand cu 01 ianuarie 2017, cand anul 2016 nici nu s-a inchis ? De unde se stie cine are si cine nu are cifra asta de afaceri ? Daca o firma este undeva la limita si nu stie cum sa procedeze ? In afara de asta, de ce sa obligi un magazinas de tara, de exemplu, sa aiba asa ceva ? Suntem condusi de niste imbecili care nu stiu ce sa mai inventeze. De pe urma acestei legi se vor imbogati unii, iar bancile vor fi in extaz. Rusine ! Din nou….Rusine !

  2. Pana la urma s-a amanat sau nu? Daca am o alimentara care s-a deschis in decembrie 2015, cu cifra de afaceri evident mica in 2015, dar cu o cifra de afaceri in anul 2016 usor peste 10000 euro ce trebuie sa faca? Sa-si puna aparatul de plata cu cardul sau sa mai astepte?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!