AcasăCodul munciiSărbători legale începând cu 01.01.2017 - zile libere în care legal nu...

Sărbători legale începând cu 01.01.2017 – zile libere în care legal nu se lucrează (info util)

Dupa cum stiti, art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zile de Sarbatori Legale, insa avand in vedere modificarile aduse de Legea 176/2016 si Legea 220/2016, ne-am propus sa actualizam din nou subiectul.

In concluzie, dupa 01.01.2017 – zilele de sarbatoare legala în care nu se lucrează sunt:

UPDATE – AUGUST 2017 – ATENȚIE – amendă contravențională de până la 10.000 de lei – în cazul nerespectării regimului zilelor libere legal – CLICK AICI

– 1 si 2 ianuarie;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane);
– prima și a doua zi de Paști;
– 1 mai;
– 1 iunie – Ziua Copilului;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
– 1 decembrie;
– prima și a doua zi de Crăciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ATENTIE – ZILELE LIBERE LEGALE SE PLATESC DE ANGAJATORI, iar daca se lucreaza, si zilele respective nu se pot compensa cu alte zile libere, ATUNCI MUNCA PRESTATA IN ZIUA DE SARBATOARE LEGALA SE PLATESTE DUBLU.

SUSTINE BLOGUL NOSTRU – ACCESAND BANNER-ELE DE PE SITE – PENTRU CUMPARATURI SAU ALTE INTERESE. ESTE SIMPLU – LE AI IN PARTEA DREAPTA, SAU LA FINAL ARTICOL.

ATENTIE – DACA NU S-AU ACTUALIZAT REGULAMENTELE INTERNE ODATA CU ACESTE MODIFICARI (DIN 2016), IATA MODELELE NOASTRE AICILINK SI LINK.

6 COMENTARII

  1. Buna seara, aș vrea sa stiu daca aceasta regula impusa de firma unde lucrez este corecta.
    Astazi am primit aceasta noutate ca a noastra angajata de la resurse umane a spus ca in acest an cum cade 25 decembrie intr-o luni in acea saptamana noi mai avem dreptul la inca un liber(exemplu 25 liber prin lege si 26 dreptul meu la liber) la fel si de revelion data de 1 ianuarie 2018 liber prin lege si 2 ianuarie liberul meu de drept) mentionez ca lucrez intr-un mall si doar 25 este inchis si 1 ianurie. Mai pe scurt eu am treptul sa beneficiez la 25 decembrie liber plus inca 2 zile libere in acea saptamana?
    Multumesc

  2. Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: lucrez ca agent de paza la un hipermarket si sunt nevoit sa lucrez inclusiv si in zile de sarbatoare ( depinde cum sunt turele), seful direct a comunicat ca datorira faptului ca am lucrat in zi de sarbatoare legala si ca sa-mi pota fi platita 100% trebuie sa mai lucrez pe plus inca o tura ( adica sa recuperez ziua de sarbatoare platita 100%). As dori sa stiu daca este legala aceasta situatie. Va multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!