AcasăProfit / venitAsociere jocuri de noroc - microîntreprindere cu o societate care desfășoară, pe...

Asociere jocuri de noroc – microîntreprindere cu o societate care desfășoară, pe bază de licența, jocuri de noroc (plătitoare de impozit pe profit)

Intrebare – O microîntreprindere care se asociază cu o societate care desfăşoară, pe bază de licenţă, jocuri de noroc datorează impozit pe profit sau impozit pe veniturile microîntreprinderilor ?

Raspuns – Domeniul de activitate al jocurilor de noroc este reglementat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările şi completările ulterioare.

În conformitate cu Codul fiscal, nu intră sub incidenţa impozitului pe veniturile microîntreprinderilor persoanele juridice române care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc. În situaţia în care, în cursul unui trimestru, microîntreprinderile încep să desfăşoare activităţi de natura jocurilor de noroc, acestea datorează impozit pe profit începând cu trimestrul respectiv.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Pe cale de consecinţă, microîntreperinderea care obtine venituri din jocuri de noroc distribuite dintr-o asociere cu o societate care desfăşoară, pe bază de licenţă, jocuri de noroc datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care începe să desfăşoare activităţi în domeniul jocurilor de noroc, luând în considerare prevederile art. 1 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 48 al.6
Legea nr 227 / 2015 articolul 52 al. 3
Ordonanta de urgenta a guvernului nr 77 / 2009 articolul 1 al. 5

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 11.07.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!