AcasăTVA - modificari si noutatiCum se acordă scutirea de la plata accizelor pentru combustibilii pentru motor...

Cum se acordă scutirea de la plata accizelor pentru combustibilii pentru motor utilizaţi pentru operaţiunile de dragare în cursurile de apă navigabile şi în porturi ?

Potrivit Codului fiscal, sunt scutiţi de la plata accizelor combustibilii pentru motor utilizaţi pentru operaţiunile de dragare în cursurile de apă navigabile şi în porturi.

Conform normelor metodologice, scutirea se acordă indirect, astfel că, operatorii economici care efectuează operaţiuni de dragare achiziţionează combustibilii pentru motor la preţuri cu accize şi ulterior pot solicita restituirea accizelor.

Pentru a beneficia de scutirea indirectă de la plata accizelor, operatorii economici trebuie să se aprovizioneze de la un antrepozit fiscal, din operaţiuni proprii de import ori din operaţiuni intracomunitare proprii, În această din urmă situaţie, având suplimentar şi obligaţia de a deţine calitatea de destinatari înregistraţi. Înainte de fiecare achiziție de combustibil pentru motor în regim de scutire, operatorul anunță autoritatea vamală teritorială în raza căreia își desfășoară activitatea, pentru un posibil control.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 399 al. 1 lit. g
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul 103 al. 1 şi 2

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 14.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura