AcasăImpozite/TaxeSe datorează timbrul de mediu la înmatricularea unui autovehicul dotat cu cutie...

Se datorează timbrul de mediu la înmatricularea unui autovehicul dotat cu cutie de viteze automată de către o persoană cu handicap?

Conform O.U.G. nr 9/2013, timbrul de mediu nu se datorează în cazul autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum și în scopul preluării și transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Timbrul de mediu nu se datorează în cazul autovehiculelor dotate cu cutie de viteze care poate funcționa în regim automat, deținute de către persoanele cu handicap, cu condiția că modificările speciale aduse autovehiculelor se înscriu de către Registrul Auto Român în cartea de identitate a vehiculului iar lista modificărilor speciale aduse autovehiculelor este cea prevăzută în omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere – RNTR-7.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule stipulează că echiparea autovehiculului cu o cutie de viteze care poate funcţiona în regim automat nu constituie o modificare specială a acestuia şi nu determină singură exceptarea de la plata timbrului.

Ca atare, la înmatricularea unui autovehicul dotat cu cutie de viteze automată de către o persoană cu handicap se datorează timbrul de mediu.

Baza legala

Hotararea guvernului nr 88 / 2013 articolul 2 al.2
Ordonanta de urgenta a guvernului nr 9 / 2013 articolul 3 al.1 lit.b, 3 al.5

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.05.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!