AcasăDeclaratia 394Ce se declara în Declarația 394 pe lunile IULIE – SEPTEMBRIE -...

Ce se declara în Declarația 394 pe lunile IULIE – SEPTEMBRIE – precizări via grup „Contabili pe Facebook”

Datorita numarului mare de nelamuriri si intrebari, la cererea colegilor – prietenul nostru Cornel Grama – a incercat sa sintetizeze ce e important de stiut cu privire la ce se declara in Declaratia 394 pe lunile IULIE – SEPTEMBRIE, avand primul termen deja pe 30.08.2016 .

Pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie 2016 se va declara în D394 ceea ce se declară și acum, doar că în noul format. Concret nu se vor declara toate operațiunile de pe teritoriul național, indiferent de partener, ci se vor declara doar livrări/achiziții efectuate în/din România de la persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

Concret se vor declara pentru perioada IULIE – SEPTEMBRIE DOAR acestea :

1. Facturi primite de la platitori de de TVA in regim normal de TVA ( cod A ) cat si cu TVA la incasare ( tip operatiune AI ) ;

Observatie : În situația în care în cuprinsul unei facturi primite sunt cuprinse mai multe cote de TVA , la rubrica „număr de facturi” se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operațiunii cu valoarea cea mai mare a cotei TVA și valoarea 0 pentru restul operațiunilor.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

2. Facturi emise catre platitori de TVA ( tip operatiune L ) ;

Observatie : În situația în care în cuprinsul unei facturi emise sunt cuprinse mai multe cote de TVA , la rubrica „număr de facturi” se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operațiunii cu valoarea cea mai mare a cotei TVA și valoarea 0 pentru restul operațiunilor.

3. Facturi primite cu taxare inversa ( si se va completa codul de produs la fiecare factura in parte ) nr de facturi cat si baza si TVA – manual in formularul PDF. ( tip operatiune C )

Observatie : În situația în care în cuprinsul unei facturi primite pentru operațiuni pentru care se aplică taxarea inversă (tip operațiune C) sunt cuprinse mai multe bunuri/servicii prevăzute la lit.C, la rubrica „număr de facturi” se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operațiunii cu valoarea cea mai mare a TVA și valoarea 0 pentru restul operațiunilor.

Declarația 394 – precizări “fresh” de la ANAF, în legătura cu noile modificări apărute (util) – click aici

4. Facturi emise cu taxare inversa ( se va completa cosul de produs la fiecare factura in parte ) nr de facturi , baza si la TVA nu se trece nimic . ( tip operatiune V )

Observatie : În situația în care în cuprinsul unei facturi emise pentru operațiuni pentru care se aplică taxarea inversă (tip operațiune V) sunt cuprinse mai multe bunuri/servicii prevăzute la lit.C, la rubrica „număr de facturi” se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operațiunii cu valoarea cea mai mare a bazei impozabile și valoarea 0 pentru restul operațiunilor.

OBSERVATIE !!! – Orice alte operatiuni ( tranzactii ) cu alt tip de documente : ex . Bonuri fiscale avand CUI sau fara CUI – NU SE DECLARA pe aceste trei luni .

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!