AcasăCodul munciiAmenzi pentru netransmiterea în termen (în Revisal) a modificării salariul de bază...

Amenzi pentru netransmiterea în termen (în Revisal) a modificării salariul de bază minim brut pe ţară de la 1.050 lei la 1.250 lei

Începând cu data de 01.05.2016, în baza dispoziţiilor Hotărârii Guvernului nr. 1017/2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru.

Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui stabilit de actul normativ, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul este stabilit sub cel prevăzut lege.

Conform dispoziţiilor art. 17, alin.(5) din Codul muncii, orice modificare a unuia din elementele contractului individual de muncă în timpul executării acestuia, impune încheierea unui act adiţional SAU A UNEI DECIZII COLECTIVE (justificare aici – link) – MODEL DECIZIE COLECTIVA AICI – în termen de 20 de zile lucrătoare de la data apariţiei modificării.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Dispoziţiile art. 4, alin.(2) din Hotărârea Guvernului nr. 500/2011 actualizată privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, obligă toţi angajatorii ca, anterior împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut de art. 17, alin.(5) din Codul muncii să transmită în REVISAL orice modificare intervenită în elementele contractului individual de muncă.

Netransmiterea în registru a datelor şi la termenele prevăzute în art.4 din H.G. nr.500/2011 actualizată, constituie contravenţie şi sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei.

IMPORTANT – ATENȚIE – Inspecția Muncii a publicat o versiune nouă a aplicației Revisal (vers. 6.0.5) – click aici

Sursa – cu multumiri – http://www.itmmaramures.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!