AcasăRaportari contabile semestrialeMFP propune un proiect de procedura de corectare a erorilor cuprinse în...

MFP propune un proiect de procedura de corectare a erorilor cuprinse în situațiile financiare anuale și raportările contabile anuale

Pe site-ul oficial al MFP a fost publicat un – Proiect de Ordin pentru aprobarea Procedurii de corectare a erorilor cuprinse în situațiile financiare anuale și raportările contabile anuale depuse de operatorii economici și persoanele juridice fără scop patrimonial – prin care se intentioneaza o serie de modificari interesante.

Prin prezentul proiect de ordin se reglementează modalitatea de corectare a erorilor constatate, așa cum acestea sunt definite de proiect.

Astfel, în cazul corectării unor erori, ulterior depunerii situațiilor financiare anuale/raportărilor contabile anuale, operatorii economici și persoanele juridice fără scop patrimonial pot depune numai la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice un alt set de situații financiare anuale şi documentele cerute de lege, respectiv raportări contabile anuale, după caz, care vor cuprinde informații corectate.

Se precizează că raportările corectate sunt însoțite de o declarație pe proprie răspundere a administratorului, din care să rezulte că documentele respective au fost retransmise ca urmare a corectării erorilor constatate, precum și faptul că acestea reflectă realitatea entității raportoare.

În aceste condiții, operatorii economici și persoanele juridice fără scop patrimonial poartă întreaga răspundere pentru situațiile financiare anuale/raportările contabile anuale redepuse ca urmare a corectării de erori.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Termenul maxim de depunere a situaţiilor financiare anuale/raportărilor contabile anuale care cuprind informații corectate este sfârșitul exercițiului financiar/anului următor celui la care se referă situațiile financiare anuale/raportările contabile anuale la care s-au constatat erori.

Prevederile procedurii se aplică și pentru corectarea erorilor corespunzătoare raportărilor aferente exercițiului financiar al anului 2014. Termenul de depunere a acestor raportări este cel târziu 29 aprilie 2016.

Proiectul mai precizează că, în cazul corectării erorilor constatate, indicatorii publicați pe site-ul MFP potrivit prevederilor Ordinului ministrului finanțelor nr. 1485/1999 pentru publicarea pe serverul Ministerului Finanţelor a informaţiilor privind plătitorii de impozite şi taxe înregistraţi (agenţi economici şi instituţii publice) au la bază informațiile retransmise de operatorii economici. În aceste situații, pe site-ul MFP apare o mențiune referitoare la data la care au fost retransmiși acei indicatori.

PENTRU A VIZUALIZA PROIECTUL – CLICK AICI


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura