AcasăCodul munciiŞantiere mobile şi temporare - comunicat de presă ITM

Şantiere mobile şi temporare – comunicat de presă ITM

Conform dispoziţiilor H.G. nr. 300/2006 actualizată, privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă pentru şantierele temporare şi mobile, angajatorii au obligaţia depunerii unei declaraţii prealabile la inspectoratul teritorial de muncă pe raza teritorială căruia se vor desfăşura lucrările.

Beneficiarul lucrării (indiferent de forma de proprietate, de stat sau privată) sau managerul de proiect trebuie să întocmească declaraţia prealabilă în următoarele situaţii:

a) durata lucrărilor este apreciată a fi mai mare de 30 de zile lucrătoare şi pe şantier lucrează simultan mai mult de 20 de lucrători;
b) volumul de mână de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.

Declaraţie prealabilă șantier temporar și mobil – model oficial – click aici

Declaraţia va fi întocmită conform anexei nr. 3 din hotărâre şi va fi înregistrată la inspectoratul teritorial de muncă, cu cel puţin 30 de zile înaintea începerii lucrărilor. Textul declaraţiei prealabile trebuie să fie afişat pe şantier, în loc vizibil, înainte de începerea lucrărilor. Textul declaraţiei prealabile trebuie actualizat ori de câte ori au loc schimbări.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Nerespectarea acestor dispoziţii, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 4000 şi 8000 lei.

ITM atenţionează agenţi economici cât şi instituţiile şi autorităţile publice asupra necesităţii şi obligativităţii respectării acestei norme legislative.

Sursa – ITM Maramures

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!