AcasăLegislatie actualizataLegea 57/2015 - modificarea și completarea art. 33 din OG nr. 99/2000

Legea 57/2015 – modificarea și completarea art. 33 din OG nr. 99/2000

Avand in vedere ca in MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 202/26.03.2015 a fost publicata LEGEA 57/25.03.2015 – pentru modificarea și completarea art. 33 din Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, va supunem atentiei textulintegral al acestuia.

Multumim prietenilor pentru ajutorul in furnizarea textelor MO.

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. — Articolul 33 din Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 603 din 31 august 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La alineatul (1), litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.”

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

2. După alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

„(3) Produsele aflate la comercializare cu preț redus/oferte promoționale, cu 3 zile înainte de expirarea datei durabilității minimale/datei-limită de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate/datei de minimă durabilitate aferente produselor nealimentare, se sortează și se expun la comercializare, pe rafturi sau în standuri, delimitate vizibil, cu informarea corectă, completă și precisă a consumatorilor. Nerespectarea prevederilor prezentului alineat este considerată practică comercială incorectă și se sancționează conform reglementărilor legale în vigoare.”

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
VALERIU-ȘTEFAN ZGONEA

PREȘEDINTELE SENATULUI
CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU

București, 25 martie 2015.

1 COMENTARIU

  1. Noul alineat (3) mentioneaza ca produsele care mai au 3 zile pana expira se expun separat.

    Ce se intampla cand aceste produse expira, se scot de la comercializare? Daca pentru produsele alimentare exista prevedere clara ca ele se scot de la comercializare dupa ce expira, pentru produsele non-alimentare, de exemplu detergenti, comerciantul le mai poate comercializa cu discount dupa ce le trece termenul recomandat de folosire (de obicei au termen recomandat de folosire nu termen de expirare)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!