AcasăCECCARObținerea vizei CECCAR de exercitare a profesiei în anul 2015 - info...

Obținerea vizei CECCAR de exercitare a profesiei în anul 2015 – info oficial

În conformitate cu Normele C.E.C.C.A.R. 1500/2009, viza anuală pentru exercitarea profesiei de către experții contabili și contabilii autorizați pe anul 2015 se acordă până la data de 31 ianuarie 2015 dacă au fost îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

– Să depună Raportul anual de activitate privind activitatea din anul 2014;
– Să achite integral şi la termen cotizaţiile profesionale;
– Să depună dovada că nu a suferit nici o condamnare care interzice dreptul de gestiune și de administrare a societăților comerciale (Cazier judiciar sau declaraţie pe propria răspundere);
– Să dețină o asigurare pentru riscul profesional;
– Să efectueze un număr de 40 de ore de pregătire profesională până la data de 31 decembrie 2014;
– Să nu fie sancţionați de către Comisia de Disciplină;
– Să prezinte adeverinţă medicală din care să rezulte că îndeplineşte condiţia prevăzută de art. 4 (1) lit. a) şi art. 5 lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 65/1994, republicată, şi este apt din punct de vedere fizic şi psihic pentru exercitarea profesiei de expert contabil şi respectiv, de contabil autorizat.;
– completare cerere înscriere anuală în Tablou (Anexa 16).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Cu privire la raportul anual de activitate

Toți membrii activi, înscriși în Tabloul Corpului au obligația de a furniza anual informații referitoare la activitatea desfășuată în cursul anului precedent. În funcție de situația în care se află membrii activi vor completa raportul de activitate (raport de activitate scurt – pentru membrii care nu au desfășurat activitate profesională în nume propriu sau raport anual de activitate – pentru membrii care au desfăşurat activitate profesională.). Formularele sunt disponibile aici – sursa articol. Raportul trebuie însoțit de formularul “Lista clienţilor” şi de o balanţă a conturilor elaborată conform legii, în cazul persoanelor juridice sau de copie după Registrul de încasări și plăți în cazul persoanelor fizice. Membrii Corpului care sunt asociați/acționari și/sau salariați în societăți de expertiză contabilă / contabilitate au obligația depunerii raportului anual de activitate separat de raportul depus pentru societatea în care își desfăsoară activitatea.

Raportul se poate transmite şi prin e-mail la adresele de mail ale CECCAR din fiecare judet, cu condiţia să fie transmis în format PDF şi pe ultima pagină să existe semnătura şi parafa membrului sau societăţii.

Cu privire la cotizațiile profesionale

Cuantumul cotizaţiilor profesionale:

– 400 lei pentru experţi contabili;
– 350 lei pentru contabili autorizaţi;
– 800 lei pentru societăţile de expertiză şi contabilitate,
– 200 lei pentru membrii Corpului, experți contabili care sunt asociaţi, acţionari şi/sau salariaţi în societăţi de expertiză/contabilitate care nu desfăşoară activităţi individuale;
– 175 lei pentru membrii Corpului, contabili autorizați care sunt asociaţi, acţionari şi/sau salariaţi în societăţi de expertiză/contabilitate care nu desfăşoară activităţi individuale;

– Cotizație variabilă unică în cuantum de 1,2% din cifra de afaceri a fiecărui membru persoană fizică sau persoană juridica.

Cotizația fixă se achită integral până la data de 31 ianuarie, sau în maxim două rate până la 31 martie a fiecărui an, din care prima rată, în procent de minim 50%, până la 31 ianuarie.

IMPORTANT – Parafa anuală de membru

Prin Hotărârea Consiliului Superior nr. 12/262 din 22 martie 2012 au fost aprobate unele măsuri pe linia transparenţei activităţilor profesionale ale membrilor Corpului, care prevăd că: dovada înscrierii în Tabloul Corpului şi exercitării legale a profesiei se face prin parafă (cu valabilitate anuală) ce se va aplica de către membrul Corpului pe toate contractele, lucrările, rapoartele şi alte documente ce intervin între acesta şi clienţii săi.

Mentionăm că,parafele cu valabilitate an 2015, vor fi transmise membrilor numai după plata integrală a cotizaţiei fixe şi după obţinerea vizei de exercitare a profesiei pentru anul 2015.

Parafele vechi deţinute vor fi predate filialei în momentul eliberării parafelor anuale, valabile pentru anul 2015.

SURSA (CU MULTUMIRI) – CECCAR BIHOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!