AcasăImpozite/TaxeRestituire accize in cazul transportului rutier de mărfuri în cont propriu sau...

Restituire accize in cazul transportului rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane si in cazul transportului de persoane – NOU

Dupa cum stiti, în Monitorul Oficial nr. 241/04.04.2014 a fost publicată Ordonanta de Urgentă a Guvernului nr. 14/2014text integral – pentru completarea art. 176 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu următoarele prevederi:

– Este supusă unui nivel al accizelor diferentiat, stabilit prin diminuarea cu 40 euro/1000 litri, respectiv cu 47,34 euro/tonă, a nivelului standard prevăzut pentru motorină (nivelul standard este de 400,395 euro/1000 litri, respectiv 473,85 euro/tonă), motorina utilizată drept carburant pentru motor în următoarele scopuri:

– transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule destinate exclusiv transportului rutier de mărfuri si cu o greutate brută maximă autorizată de cel putin 7,5 tone;
– transport de persoane, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Reducerea nivelului accizelor se realizează prin restituirea sumelor reprezentând diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat, conform procedurii care se va aproba prin hotărâre a guvernului.

– Măsurile de mai sus se aplică respectând procedurile specifice în domeniul ajutorului de stat, pentru motorina achizitionată după data intrării în vigoare a prezentei OUG si până la data de 31 martie 2019.

Sursa – AJFP Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!