AcasăProfit / venitCand si cum se recupereaza pierderea fiscala inregistrata in anii anteriori anului...

Cand si cum se recupereaza pierderea fiscala inregistrata in anii anteriori anului 2013, dar si cea inregistrata in ianuarie 2013 (info)

Contribuabilii, care incepand cu data de 1 februarie 2013, aplica sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, recupereaza pierderea fiscala inregistrata in anii anteriori anului 2013 , de la data la care revin la sistemul de plata a impozitului pe profit, anul 2013 fiind considerat an fiscal in sensul celor 5 sau 7 ani consecutivi.

In aceeasi ordine de idei – pierderea fiscală din perioada 1 ianuarie–31 ianuarie 2013 inclusiv, înregistrată de către un contribuabilul care, în această perioadă, a fost plătitor de impozit pe profit, se recuperează, potrivit prevederilor art. 26 din Codul fiscal, de la data la care contribuabilul revine la sistemul de plată a impozitului pe profit, iar anul 2014 este primul an de recuperare a pierderii, în sensul celor 7 ani consecutivi;”

Baza legislativa – pct. 76^2 din Normele metodologice pentru aplicarea art. 26 din Codul fiscal, punct introdus prin H.G. nr. 84/2013text integral – publicata in M.O. nr. 136/14.03.2013 .

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Discutii interesante pe aceasta tema gasiti pe grupul “contacafe_club” – click aici – baza info si pentru acest articol.

Sursa – DGFP Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!