AcasăIntracomunitarePragurile valorice Intrastat pentru anul 2012 au fost stabilite prin Ordinul Presedintelui...

Pragurile valorice Intrastat pentru anul 2012 au fost stabilite prin Ordinul Presedintelui INS nr. 1183/2011

In Monitorul Oficial numarul 891/15.12.2011 a fost publicat Ordinul Președintelui Institutului Național de Statistică numarul 1183/12.12.2011 – privind pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informațiilor statistice de comerț intracomunitar cu bunuri în anul 2012, al carui text in aveti in continuare.

Potrivit prevederilor Legii nr. 422/2006 privind organizarea și funcționarea sistemului statistic de comerț internațional cu bunuri, în temeiul prevederilor Legii organizării și funcționării statisticii oficiale în România nr. 226/2009, cu modificările și completările ulterioare, și ale Hotărârii Guvernului nr. 957/2005 privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Statistică, republicată, cu modificările și completările ulterioare, președintele Institutului Național de Statistică emite următorul ordin:

Art. 1. — Se aprobă următoarele praguri valorice Intrastat pentru anul 2012: 900.000 lei pentru expedieri intracomunitare de bunuri și, respectiv, 300.000 lei pentru introduceri intracomunitare de bunuri.

Art. 2. — Operatorii economici care în cursul anului 2011 au efectuat schimburi de bunuri cu statele membre ale Uniunii Europene a căror valoare anuală, separat pentru cele două fluxuri, expedieri și, respectiv, introduceri de bunuri, depășește valoarea pragurilor Intrastat stabilite trebuie să completeze și să transmită Institutului Național de Statistică declarații statistice Intrastat începând cu luna ianuarie 2012.

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> DEASUPRA DE TEXTUL “UITE CATI SUNT DEJA ABONATI” (SUB CALUPUL DE RECLAME) SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

Art. 3. — În cursul anului 2012 pot deveni furnizori de date Intrastat și alți operatori economici care realizează schimburi intracomunitare de bunuri a căror valoare cumulată de la începutul anului depășește pragurile Intrastat pentru anul 2012.

Acești operatori economici trebuie să completeze și să transmit declarații statistice Intrastat începând din luna în care valoarea cumulată de la începutul anului 2012 a expedierilor și/sau a introducerilor intracomunitare de bunuri depășește pragurile Intrastat stabilite, separat pentru cele două fluxuri, expedieri și, respectiv, introduceri de bunuri.

Art. 4. — Prezentul ordin va fi pus în aplicare de către direcția de specialitate din cadrul Institutului Național de Statistică.

Art. 5. — Prin prezentul ordin se abrogă prevederile Ordinului președintelui Institutului Național de Statistică nr. 1.865/2010 privind pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informațiilor statistice de comerț intracomunitar cu bunuri în anul 2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 36 din 14 ianuarie 2011.

Art. 6. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Președintele Institutului Național de Statistică,
Vergil Voineagu
București, 12 decembrie 2011.
Nr. 1.183.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!