AcasăVen-CheltPersoane fizice care au încheiate contracte de asigurare cu CAS judetene -...

Persoane fizice care au încheiate contracte de asigurare cu CAS judetene – anularea sau reducerea penalităţilor şi majorărilor de întârziere

Dupa cum stiti din articolul de saptaman trecuta, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 787/07.11.2011, a fost publicat Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 894/2011 – text integral – privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar fiscale.

Persoanele fizice care au încheiate contracte de asigurare cu Casele de Asigurări Sociale de Sănătate Judeţene; Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti; Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului pentru obligaţiile de plată reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate, administrate de aceste instituţii, pot beneficia de facilităţile fiscale prevăzute la art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011.

Pentru obligaţiile de plată accesorii aferente obligaţiilor de plată principale restante la 31 august 2011 se acordă următoarele facilităţi:

– anularea penalităţilor de întârziere, precum şi anularea unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente acestor obligaţii de plată principale, dacă obligaţiile de plată principale şi dobânzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevăzute mai sus, sunt stinse prin plată sau compensare până la 31 decembrie 2011.
– reducerea cu 50% a penalităţilor de întârziere, precum şi reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente acestor obligaţii de plată principale, dacă obligaţiile principale şi dobânzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevăzute mai sus, sunt stinse prin plată sau compensare până la 30 iunie 2012.

Obligaţiile de plată principale restante la 31 august 2011 sunt obligaţiile de plată care sunt individualizate în declaraţiile contribuabilului depuse până la 31 august 2011 şi/sau decizii de impunere emise şi comunicate contribuabilului până la această dată de fiecare dintre organele competente prevăzute mai sus.

Prin dobânzi aferente obligaţiilor principale se înţelege şi cota de 50% din majorările de întârziere reprezentând componenta de dobândă a acestora. Majorările de întârziere pentru care se acordă facilităţile sunt cele datorate pentru perioada 1 ianuarie 2006 – 30 iunie 2010.

Procedura de aplicare a facilităţilor este prevăzută în acest act normativ, iar contribuabilii interesaţi trebuie să se adreseze fiecărui organ competent.

De asemenea, sunt prezentate formularele: „Decizie de anulare a penalităţilor” şi „Decizie de reducere a penalităţilor de întârziere” emise de organele competente date în aplicarea procedurii privind aplicarea facilităţilor menţionate mai sus.

Sursa – www.finantevalcea.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura