AcasăSalarizareRezolvare problema Revisal 5.0.6 atunci cand avem eroare la "Generare registru"

Rezolvare problema Revisal 5.0.6 atunci cand avem eroare la „Generare registru”

Probabil multi din voi, care aveti pe PC/Laptop ca sistem de operare Windows 7, v-ati confruntat cu problema mesajului „Acces to path ……. is denied”, aparut in momentul in care facem modificari in Revisal si vrem sa dam la final „Generare registru” pentru a incarca noile modificari (angajari/incetari CIM/suspendare CIM, etc) pe inspectiamuncii.ro sau pentru a le depune la ghiseu.

Am trecut personal prin asa ceva, am sunat la asistenta tehnica (la cei care au realizat soft-ul Revisal 5.0.6), insa ajutorul nu a fost pe masura asteptarilor noastre, drept pentru care va detaliem mai jos solutia descoperita de noi.

Astfel, mergeti pe „Preluare date din versiunea anterioara”, dati click pe „Selectare mdb” si navigati apoi pe PC-ul personal pana la mdb-ul aferent Revisal vechi. Nu va recomandam sa incarcati din nou datele vechi in versiunea noua (Revisal 5.0.6), in caz ca probabil v-ati speriat.

Dupa ce parcurgeti cele detaliate mai sus, mergeti si dati open fisierului „ReviSal206.mdb” si asteptati sa se incarce firmele din mdb-ul aferent. Dupa incarcarea firmelor, mergeti si selectati firma pentru care vreti sa dati „Generare registru” in acel moment, insa dupa aceasta nu dati click pe „Porneste preluare”, ci dati imediat pe „Inchide” pentru a nu mai prelua odata baza de date.

Dupa toate acestea, click pe „Generare registru” si o sa mearga. 🙂

Doamne Ajuta ca merge asa, ca altfel nu stim ce am fii facut.

14 COMENTARII

  1. solutie: am dat jos windows7 si am repus in drepturi XP. merge perfect.
    Combinatia ideala: xp sp3 cu adobe 9 si office 2003 (cu patch sa recunoasca fisierele lui 2007 si 2010)
    Vista & Win7 sucks!
    Nu va sfatuiesc pentru w8, chiar beta; in plus la varianta finala vor fi surprize (negative) de proportii.
    Nu stiu cum vor face cei care produc aplicatiile folosite acum – anaf, itm si altii. Vor fi nevoiti sa si le licentieze la Microsoft pentru W8.

  2. @danjoe – noi suntem de parere ca aplicatiile astea oficiale ar trebui sa tina pasul cu ce apare nou in domeniul sistemului de operare, nu sa ne puna pe noi sa ne intoarcem la net framework 3.5 ca nu au ei chef sa o faca sa mearga si pe net framework 4.

  3. @admin, problema este ca si ei folosesc, cei cu aplicatiile mai mult sau mai putin oficiale, diverse aplicatii de programare ce nu sunt recunoscute de Microsoft. De aceea sun probleme pe Vista si W7. Regula de baza la constructia unui site este ca acesta sa fie compatibil cu toate browserele, pentru a fi vizualizat la nivel maxim.
    Tot asa, cei cu APP-urile, cei care se respecta, cei care sunt meseriasi, le fac compatibile cu cat mai multe OS-uri. Cei care fac Driverele pentru periferice, placi video, audio, printere, scan webcam,….aso, la fac compatibile in Windows, Linux, Mac, si ma refer la un OS generic, ce poate avea mai multe variante, e.g. Linux- Fedora, Red Hat, Mandriva, Ubuntu, Mandrake, Mint, Pinguy, aso.
    Si cand spuneam nerecunoscute de Microsoft, ma refer chiar aplicatii crackuite sau aplicatii incompatibile Microsoft.
    Sunt multe guverne ce au introdus Linux in administratiecu aplicatii facute sa functioneze Free si au scapat de monopolul si/sau incompatibilitate cu Microsoft.
    Propun celor ce citesc aceste randuri „Linux MINT” (are tot ce-i mai bun din Ubuntu 11.0 si Debian 6.0). Asigura o trecere usoara de la Ia Win la Linux, interfata fiind aproape identica, si daca nu folositi periferice sofisticate sau prea batrane sunt drivere pentru toate. Ruleaza pe aceeasi masina cu Windows, doar la Bootare trebuie sa alegeti cu care porniti. Va trebuie un 30GB liber pe HDD, pentru partitionare, aici este un pic mai dificil, pana prindeti rostul si prindeti gustul. Partitionarea recomand sa fie facuta manual nu lasati Linux-ul sa-si faca de cap. Puteti testa programe din Win sa lucreze in Linux prin WINE.

  4. Se lanseaza Windows Explorer si meregeti in directorul unde ati instalat REVISAL
    (implicit C:\Program Files\TeamNet\ReviSal HG500-2011) cautati programul
    Teamnet.Revisal.UI.exe click dreapta cu Mouse si alegeti obtiunea :”Run as
    administrator” Asa o sa fie totul OK

  5. Salut. Parerea mea este ca nu poti face un program general pentru toata tara fara sa ti cont de faptul ca se folosesc toate sistemele de operare existente. Cu cat sunt mai multi utilizatori cu atat este mai variata gama de sisteme de operare. Problema apare din faptul ca cei care au facut Revisal si chiar si Edusal NU sunt programatori. Probabil ca sunt niste tipi care si-au luat diploma de la Spiru si acum se cred programatori. Auzi, sa folosesti folderul „Documents and Settings” pentru salvarea datelor. Chestia asta mi se pare de’a dreptul imbecila. Oare cine s-o fi gandit la ea? Hmm… Foarte trist ca firmele care produc softurile ITM-ului si ANAF-ului si al altor institutii publice sunt contractate pe baza de spaga si pile… Dar asta e ROmania. Traim in ea, desi nu vrem.

  6. am gasit o noua metoda de rezolvare pentru eroarea din windows 7 si vista (le-am testat pe amindoua): se deschide comtrol panel – programs – programs and features – use an older program with this version of windows – dupa care se selecteaza din lista cu programe Revisal. Se selecteaza compatibility mode – windows xp service pack 2 – dupa care windows va deschide programul automat in compatibility mode, de unde ati scapat de eroarea respectiva! URA! succes!

  7. cel mai usor in cazul win7 se salveaza in folderul PUBLIC sau pe un stick
    problema apare din cauza permisiunilor.

  8. Tin sa multumesc tuturor pt bunavointa exprimata….. La min’ pe laptop am Windows 7 si atat imi mai trebuia…. sa instalez alta versiune Windows. 🙂 Varianta lui Radu a functionat in cazul meu pt eroarea cu generarea registrului din Revisalul 5.0.6. Succes!

  9. @cristi – ne bucuram ca articolul si comentariile prietenilor nostrii ti-au fost de folos. daca poti, popularizeaza si tu link-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!