AcasăIntracomunitareSanctiuni aplicabile in cazul "Declaratiei 390 (VIES)" incepand cu 17.09.2011

Sanctiuni aplicabile in cazul „Declaratiei 390 (VIES)” incepand cu 17.09.2011

Urmare a aparitiei OG 29/2011 si OG 30/2011 – texte integrale aici – se aplica noi sanctiuni in cazul Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare – 390 VIES – începând cu 17 septembrie 2011:

Nedepunerea pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare lunii calendaristice în care ia nastere exigibilitatea TVA a declaratiilor recapitulative, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei.

Depunerea de declaratii recapitulative incorecte ori incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.

Nu se sanctioneaza contraventional:

– persoanele care corecteaza declaratia recapitulativa pâna la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative, daca fapta de mai sus nu a fost constatata de organul fiscal anterior corectarii;
– persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

În cazul aplicarii sanctiunii amenzii, contravenientul are posibilitatea achitarii în termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, agentul constatator facând mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal de constatare si sanctionare contraventionala.

Baza legala – art. 219 (indice 1) din Codul de procedura fiscala astfel cum a fost modificat prin OG nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala, art. III din OG nr. 29/2011, art. 156 (indice 4) din Codul fiscal, astfel cum a fost modificat prin OG nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Informatii via – http://www.bv.finantepublice.ro/


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura