AcasăEvaluatoriGuvernul a reglementat organizarea şi funcţionarea profesiei de evaluator autorizat de bunuri

Guvernul a reglementat organizarea şi funcţionarea profesiei de evaluator autorizat de bunuri

Guvernul a aprobat ieri, printr-o ordonanţă, unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, prin reglementarea profesiei de evaluator.

“Era necesară această reglementare, în primul rând, datorită faptului că această profesie – cea de evaluator – nu era reglementată până în acest moment. Această structură – care numără în jur de 5000 de evaluatori care deservesc o piaţă de 25 de milioane de euro – până în momentul de faţă, nu era reglementată şi nu avea un statut, un regulament, o modalitate de accedere în această profesie’’, a afirmat Dan Lazăr (secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice).

Ordonanţa adoptată ieri reglementeză activitatea de evaluare, precum şi modalitatea de organizare şi funcţionare a profesiei de evaluator autorizat. Actul normativ defineşte calitatea de evaluator autorizat şi stabileşte statutul, drepturile şi obligaţiile acestuia. De asemenea, ordonanţa prevede înfiinţarea şi stabileşte atribuţiile Uniunii Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> DEASUPRA DE TEXTUL “UITE CATI SUNT DEJA ABONATI” SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

Sursa – gov.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!