AcasăJocuri de norocOPANAF nr. 1899/2011 - aduce noi prevederi la completarea D 100 pe...

OPANAF nr. 1899/2011 – aduce noi prevederi la completarea D 100 pe domeniul jocurilor de noroc

Avand in vedere modificarile si completarile aduse OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc de Legea nr. 246/2010 si OUG nr. 117/2010, prin Ordinul ANAF nr. 1899/2011 au fost modificate si completate Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (formular 100) si instructiunile de completare a acesteia tinand cont de obligatiile specifice orgnizatorilor jocurilor de noroc.

Au fost introduse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat noi pozitii (61-85) constand in taxele aferente licentelor de organizare a jocurilor de noroc, taxele aferente autorizatiilor de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces jocuri noroc . Sunt preluate astfel obligatiile care se declarau prin fomularul 105 iar pozitiile 80-84 inlocuiesc pozitia 55 din formularul 100 anterior.

Cine completeaza aceste pozitii?

Operatorii economici organizatori de jocuri de noroc, potrivit OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc si potrivit HG nr. 870/2009 – text integral – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 77/2009, cu modificarile si completarile ulterioare

Modalitatile de completare a declaratiei in cazul acestor obligatii

In cazul obligatiilor de plata prevazute la pozitiile 61-79 si 85 din Nomenclator la randul 1 „Suma datorata” se inscrie suma reprezentand taxa datorata in perioada respectiva iar la randul 3 „Suma de plata” se preia suma de la randul 1 In cazul obligatiilor de plata prevazute la pozitiile 80-84, respectiv taxele aferente autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc :
– pentru pariuri in cota fixa ;
– pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor TV ;
– pentru pariuri on-line ;
– pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip
internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila ;
– on-line,

UTIL:

– la randul 1″Suma datorata” se inscrie suma reprezentand taxa datorata in perioada
de raportare.

In situatia in care incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii se completeaza cu suma reprezentand taxa de autorizare datorata, recalculata in conformitate cu art. 14 alin. (2) lit. b), subpct. (iii) din OUG nr. 77/2009, cu modificarile si completarile ulterioare. Recalcularea se efectueaza lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate.

– Randul 2 „Suma datorata anterior” se completeaza in cursul anului de autorizare, in situatia in care incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii. Se inscrie suma reprezentand taxa de autorizare datorata de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea (se preia suma datorata declarata la rd. 1 in perioada de raportare precedenta).

– La randul 3 „Suma de plata” se inscrie, dupa caz, suma de la randul 1 „Suma datorat” sau, incepand cu luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate, suma reprezentand diferenta dintre suma datorata si suma datorata anterior, respectiv dintre suma inscrisa la rd. 1 si suma inscrisa la rd. 2.

SURSA – http://www.bv.finantepublice.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!