AcasăConsutanti FiscaliHotararea CCF 4/2011 - vine cu norme noi de certificare a declaratiilor...

Hotararea CCF 4/2011 – vine cu norme noi de certificare a declaratiilor anuale de impozit pe profit (D 101)

In Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 155/03.03.2011 a fost publicata Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultanților Fiscali – pentru aprobarea Normelor de certificare a declarațiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepția celor pentru care este obligatorie auditarea.

Noile norme stabilesc principiile generale aplicabile activității de certificare a declarațiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepția celor pentru care este obligatorie auditarea, denumite în continuare declarații anuale de impozit pe profit, în acord cu dispozițiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Deci discutia incepe iarasi, cu privire la vizarea si nevizarea D 101. Lecturati textul si hai la discutii la comentarii sau pe grupulcontacafe_club. O sa venim si cu anexele azi sau maine – UPDATE – model declaratie pe propria rasp. – LINK.

PENTRU TEXTUL INTEGRAL AL HOTARARII CCF 4/2011 – CLICK AICI

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

11 COMENTARII

  1. Codul de Procedură Fiscală
    ARTICOLUL 83 – Depunerea declaraţiilor fiscale
    (5) Declaraţiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de către un consultant fiscal, în condiţiile legii, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea.

    Chestiunea în discuţie rămâne aceeaşi:
    Care este norma legală care stipulează condiţiile legale de certificare?
    Această întrebare este în vigoare deoarece sintagma «în condiţiile legii» din fraza alin.5, art.83, Cod procedură Fiscală prin faptul că este între virgule face ca acesta să se refere la predicatul «vor fi certificate» cu la complementul «un consultant fiscal».

  2. La noi ca la nimeni ! nimic nu ar trebui sa ne mai mire . Adica declaratiile care au avut termen pana pe 25 februarie raman asa dar cele pana in aprilie se vor certifica , curios , cum poate o societate sa aibe o declaratie fara certificare si una cu certificare .

  3. […] ANAF spune odata – ca dispozitiile din Codul de procedură fiscală nu prevăd posibilitatea respingerii declaratiei fiscale anuale în situatia în care aceasta nu a fost certificată de către un consultant fiscal si, de asemenea, nu prevăd nici sancniuni contraventionale în caz de nerespectare a acestei obligatii – insa sustine ca fiecare SC are obligatia respectării dispozitiilor legale în cauză, respectiv de a certifica declaratiile fiscale anuale în conditiile legii. În caz contrar, organul fiscal competent, după împlinirea termenului legal de depunere a declaratiei, va proceda la notificare, în vederea respectării de către contribuabili a prevederilor legale precizate anterior – link adresa. UPDATE 2011 – Hotararea CCF 4/2011 – vine cu norme noi de certificare a declaratiilor anuale de impozit pe profit (CERTIFICARE D 101 PENTRU 2010) – CLICK AICI […]

  4. Dar ce experti nu stiu sa faca un calcul? Numai consultantii fiscali?De ce am data atatea examene,atatia bani ,nervi sterss etc…Iar le trebuie bani?
    Hotararile CECCAR-ului cine le ia in seama? Asa si cu Hortatiarile lor……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!