AcasăIntracomunitareModificari importante în completarea declaratiei statistice Intrastat începând cu luna de referinta...

Modificari importante în completarea declaratiei statistice Intrastat începând cu luna de referinta ianuarie 2011

Odata cu aparitia Ordinului Presedintelui INS nr. 1865 din 17.12.2010 privind stabilirea pragurilor valorice pentru colectarea informatiilor statistice privind comertul intracomunitar cu bunuri in anul 2011 (publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.36/14.01.2011) si a Ordinului Presedintelui INS nr. 21 din 19.01.2011 privind Normele de completare a Declaratiei Statistice Intrastat (publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.83/01.02.2011):

– Nomenclatorul Combinat s-a modificat, astfel pentru anul 2011 a intrat în vigoare o noua versiune a acestuia – NC8 2011.
– Nomenclatorul termenilor de livrare Incoterms s-a modificat, astfel pentru anul 2011 a intrat în vigoare o noua versiune a acestuia (vezi Anexa 5 – “Codificarea termenilor de livrare” din Manualul pentru furnizorii de informatii statistice Intrastat – partea I)

Pragurile valorice Intrastat – valabile 2011 – click aici

Acestea vin in urma modificarilor survenite in 2010 la completarea declaratiei statistice Intrastat incepand cu luna de referinta ianuarie 2010 impuse de noua legislatie din domeniul statisticilor de comert intracomunitar, Intrastat (vezi Manualul pentru furnizorii de informatii statistice Intrastat – partea I, capitolul 10.1 – Legislatia europeana):
– Nomenclatoarele natura tranzactiei s-au modificat, astfel pentru anul 2010 a intrat in vigoare o noua versiune a acestora (vezi Anexa 3 – Codificarea naturii tranzactiei din Manualul pentru furnizorii de informatii statistice Intrastat – partea I)
– Lista bunurilor excluse din statisticile de comert cu bunuri intre statele membre ale Uniunii Europene s-a modificat ( vezi Tabelul nr. 1 din Normele de completare a Declaratiei Statistice Intrastat)
– Principiul de raportare a datelor statistice de comert cu nave si aeronave s-a schimbat ( vezi Manualul pentru furnizorii de informatii statistice Intrastat – partea a II-a, capitolul 3.2.3 Nave si aeronave)

via – http://www.intrastat.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!