AcasăDeclaratia 112Pentru "Declaratia 112" se poate depune si rectificativa la cea initiala depusa

Pentru „Declaratia 112” se poate depune si rectificativa la cea initiala depusa

Declaraţia 112 poate fi corectată de contribuabili din proprie iniţiativă, prin depunerea unei declaraţii rectificative, tinand cont de urmatoarele:

– Declaraţia 112 rectificativă se întocmeşte pe acelaşi model de formular ca şi declaraţia care se corectează, bifându-se cu X căsuţa aflată pe prima pagină a formularului.

UPDATE – Cum se poate face corectarea Formularului 112 (D 112) – info util septembrie 2012 – click aici

– Declaraţia rectificativă se completează integral, înscriindu-se toate datele şi informaţiile prevăzute de formular, inclusiv cele care nu diferă faţă de declaraţia iniţială.

Instructiuni de completare D 112 – valabile 2011 (Anexa nr. 7) – click aici

– În cazul veniturilor din salarii şi/sau al diferenţelor de venituri din salarii stabilite pentru perioade anterioare, conform legii, impozitul se calculează şi se reţine în conformitate cu dispoziţiile Codului fiscal şi a normelor de aplicare a acestuia.

– Pentru contributiile sociale, in situaţiile în care au fost acordate drepturi băneşti în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, precum şi situaţiile în care prin astfel de hotărâri se dispune reîncadrarea în muncă a unor persoane, se întocmesc declaraţii rectificative corespunzătoare fiecărei luni.

Soft-ul de incarcare, validare a Formularului D 112 (PDF inteligent-actualizat 08.02.2011) – link

– Declaraţia rectificativă întocmită conform actualelor proceduri se depune numai pentru rectificările care vizează perioadele de raportare ulterioare datei de 1 ianuarie 2011.

– Pentru perioadele de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011 contribuabilii vor depune declaraţii rectificative potrivit legislaţiei specifice în vigoare în perioada la care se referă – deci pe baza aplicatiilor vechi (n.r.)

Link special unde se poate vizualiza starea D 112 depusa – click aici

Potrivit prevederilor art. 219, alin.1 lit.b) din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constituie contravenţie neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege a impozitelor, taxelor, contribuţiilor, iar aceasta se sancţionează potrivit alin.d) al art.219, astfel :
– pentru persoanele fizice – cu amendă de la 500 la 1000 lei
– pentru persoanele juridice – cu amendă de la 1000 la 5000 lei

Declaratia unica (D112) – colectie de intrebari si raspunsuri oficiale pe aceasta tema – click aici

info via – http://www.finantearges.ro/

15 COMENTARII

  1. Buna ziua!
    Declaratia initiala nu a fost valida pentru ca prezenta erori.
    Odata cu corectarea erorilor s-a declarat o angajata omisa din declaratia initiala, persoana avand contract suspendat pentru intreaga perioada de raportare, in consecinta obligatiile de plata nu s-au modificat. Fiind vorba de declaratie rectificativa,la erori de validare ni s-a comunicat:”Nu a fost depusa o declaratie initiala pentru aceeasi perioada”. Ce trebuie sa facem pentru a primi raspuns de validare?

  2. @tordai – pai daca ai depus initiala , atunci trebuie sa ai un nr. de inreg. pe ea. da un tel. la cei de la FInante de la tine si vezi ce au si ei in evidenta.

  3. 1. „Obligaţia de a depune o declaraţie corectă din punct de vedere legal aparţine numai şi numai contribuabilului. Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţie programele de asistenţă, dar acestea nu pot conţine validări complete conform legii.”
    Problema este ca daca declaratia este corecta din punct de vedere legal (de ex. situatia unor drepturi salariale cand asiguratul nu are timp lucrat) programul nu valideaza declaratia si nu o genereaza. Contribuabilul este obligat sa altereze aceste drepturi legale astfel incat sa poata genera declaratia.
    Cat de legal este sa constrangi un contribuabil sa anuleze astfel de drepturi doar pentru a satisface cerintele unui program.
    2.”Verificarea faptului că este o declaraţie corectă este un proces ulterior depunerii, care se desfăşoară pe serverele centrale.”
    Asta e culmea. Am declaratia validata cf. programului furnizat de stat si ma pot trezi cu ea invalidata de serverele centrale? Pai si cum o validez daca ea este deja valida. Mi se furnizeaza un alt program de validare?

  4. Referitor la D112, daca ai de recuperat suma din concedii medicale iar in cursul lunii de plata cum se face declaratia, de ce apar erori dupa finalizarea ei atat la cea initiala cat si la rectificativa?

  5. Buna ziua,

    am o intrebare legat de procedura de coasigurat; daca in formularul 112 s-a specificat o persoana ca fiind coasigurat pentru un angajat al firmei, in cat timp se actualizeaza baza de date a CASMB, ca atunci cand se face verificarea in calculator, persoana trecuta in declaratie sa figureze ca si coasigurat la persoana asigurata?

    am speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns

    Multumesc

  6. Buna ziua, am o intrebare legata de D112. S_a declarat din greseala o persoana ca fiind coasigurat, in timp ce respectiva persoana(sotia) este doar in intretinerea sotului asigurat. Din graba s-a preluat ca fiind coasigurata, cand de fapt ea nu este decat in intretinere. De corectat pot depune o rectificativa la D112, desi la finante nu va aparea nimic de rectificat pt ca nu sunt sume de corectat si mai rau ii ametesc pe cei de la ANAF..dar ce implicatii sunt la casa de sanatate? Pt a fi coasigurat nu-i sufiecient doar sa trimita angajatorul D112, e un mic dosarel… Daca verific pe site-ul Casei de Sanatate CNP-ul respectivei persoane apare „persoana acestui CNP este asigurata”..
    Asa ca nu stiu cum sa „dreg busuiocul” …
    Multumesc pentru orice sugestie.
    O zi buna, Roxana H.

  7. Buna ziua!

    Ati putea va rog sa ma ajutati cu un raspuns? Desfasor activitate din profesii libere – avocat stagiar, am un salariu brut de 1000 lei, iar anul trecut cand m-am inregistrat, am omis sa imi calculez la deduceri personale sanatatea si contributiile lunare pe care le am lunar la barou, drept urmare am platit un impozit mult mai mare.
    Ati putea va rog sa imi spuneti cum sa procedez? Dat fiind venitul ce il realizez nu imi permit sa imi iau si un contabil.
    Daca pe langa salariu brut de 1000 lei/luna, am primit o singura data si onorariu din oficiu, cum sa calculez in declaratia rectificativa?
    Ati putea va rog sa imi spuneti care este procedura? Care este data limita de depunere a declaratiei rectificative? Se depune inainte de declaratia estimativa de venit anuala?

    Multumesc!

  8. Buna ziua!
    Am urmatoarea problema, va rog sa ma ajutati.
    O persoana pensionata pe caz de boala in decembrie 2011, a primit de la unitatea noastra in luna martie 2012 o suma provenita din Hotararile judecatoresti pentru anii 2008-2009.Cum as putea completa in D 112, in asa fel incat sa-mi primeasca (programul D 112) brut realizat, fara zile lucrate? Daca nu reusesc sa fac o rectificativa cu zile lucrate „0”, persoanei respective ii este sistata pensia.
    Va multumesc!

  9. va rog sa ma ajutati cu o problema,am inregistrat in decl.112 eronat la c-4 si c-7 in col.2,pot depune rectificativa dupa data de 25 a lunii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!