AcasăDeclaratia 112Cine are obligatia depunerii formularului 112 (Declaratia unica 112) ?

Cine are obligatia depunerii formularului 112 (Declaratia unica 112) ?

Pana la data de 25.02.2011, primul termen de depunere a Declaratiei 112, au obligatia depunerii acesteia la unitatile teritoriale ale Ministerului de Finante, urmatorii:

Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 296(indice 3) lit.e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare (persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, precum şi entităţile asimilate angajatorului care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente, atât pe perioada în care salariaţii persoane fizice rezidente şi nerezidente desfăşoară activitate, cât şi pe perioada în care acestea beneficiază de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate)

Plătitorii de venituri pentru persoanele prevăzute la art.296(indice 3) lit.c) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare (pentru persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele de natură salarială). Sub aspectul calculării, reţinerii şi plăţii contribuţiei individuale de asigurări sociale şi a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, plătitorii de venituri sunt asimilaţi angajatorilor.

Persoanele asimilate angajatorului prevăzute la art.296(indice 3) lit.f) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare (instituţiile publice care reţin, plătesc şi după caz, suportă, potrivit prevederilor legale, contribuţii sociale obligatorii, în numele asiguratului, cum ar fi : Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, autorităţile administraţiei publice locale etc.)

– Orice plătitor de venituri de natură salarială sau asimilate salariilor, prevăzut la art.296(indice 3) lit.g)

Potrivit prevederilor art. 219, alin.1 lit.b) din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constituie contravenţie neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege a impozitelor, taxelor, contribuţiilor, iar aceasta se sancţionează potrivit alin.d) al art.219, astfel :
– pentru persoanele fizice – cu amendă de la 500 la 1000 lei
– pentru persoanele juridice – cu amendă de la 1000 la 5000 lei

info via – http://www.finantearges.ro/


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

6 COMENTARII

  1. […] Întrebare: SUNT PROGRAMATOR LA O FIRMA DIN SIGHETU MARMATIEI, AM PROGRAM DE SALARII FACUT DE MINE, AM STUDIAT PROGRAMUL D-VOASTRA (FORMULARUL PDF INTELIGENT) AM REUSIT CU GREU SA GENEREZ FISIERUL XLM SI AM CONSTATAT CA NU APARE IN MOD EXPLICIT PROBABIL ESTE ATASAT (INCORPORAT) IN FISIERUL PDF. AR FI DE FOARTE MARE AJUTOR MIE (SI NU NUMAI) DACA S-AR PUTEA FACE MACAR IN PRIMA FAZA SA APARA SI FISIERUL XML SEPARAT IN URMA GENERARII PENTRU CA AM PUTEA FACE COMPARARE INTRE ACEST FISIER SI FISIRUL GENERAT DE APLICATII PROPRII, USURANDU-NE MULT MUNCA Răspuns : Fisierul xml se ataseaza automat doar la validarea cu succes a declaratiei. In cazul in care la validare sunt constatate erori, in locul fisierului xml se va genera un fisier err in care sunt evidentiate erorile, in vederea corectarii. Fisierele atasate formularului PDF sunt vizibile la apasarea “agrafei” din stanga jos, Daca nu vi se genereaza fisiere atasate la apasarea butonului de validare, descarcati fisierul PDF de pe site. Verificaţi dacă aveţi erori de validare la nivel de asigurat. Cine are obligatia depunerii formularului 112 (Declaratia unica 112) ? – click aici […]

  2. Intrebare:
    adm. asoc. de propr.(sunt pensionar)
    fem. de servici (angajata la o gradinita)
    suntem cu conv. civila din 2000.
    Am incercat vsa completez formularul 112, si automat imi apar sume de plata la creanta CAS. Noi plateam impozitul de 16% lunar si asig. de sanatate din partea asociatiei si a noastra – ceea ce nu prea e bine, pt. ca eu am platit cat am lucrat, acum platesc pe toata pensia si acum si pe salarul de adm.; fem.de serv. isi plateste darile catre stat din venitul de la gradinita. Cu multumiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura