AcasăSituatii financiare anualeDepunerea situatiilor financiare anuale (bilantului) la 31 decembrie 2010 - info

Depunerea situatiilor financiare anuale (bilantului) la 31 decembrie 2010 – info

Va prezentam in continuare prevederile ce se aplica la depunerea situatiilor financiare anuale la 31 decembrie 2010, avand in vedere OUG nr. 90/2010 – text integral – de modificare a Legii nr. 31/1990 – link lege actualizata – privind societaile comerciale.

OBLIGATIILE SOCIETATILOR COMERCIALE

În conditiile prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991 – text integral actualizat, republicata, consiliul de administratie, respectiv directoratul, este obligat sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, în format hârtie si în format electronic sau numai în forma electronica, având atasata o semnatura electronica extinsa:

– situatiile financiare anuale,
– raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, dupa caz.

Consiliul de administratie, respectiv directoratul societatii-mama este obligat sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice copii ale situatiilor financiare anuale consolidate.

IMPORTANT

Societatile comerciale care au o cifra anuala de afaceri de peste 10 milioane lei au obligatia de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, un anunt prin care se confirma depunerea situatiilor financiare anuale, raportul consiliului de administratie, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, dupa caz.

Pentru societatile comerciale a caror cifra anuala de afaceri nu depaseste 10 milioane lei, acest anunt va fi publicat, pentru acces gratuit, pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului.

UN ALT ARTICOL PE ACEASTA TEMA – CLICK AICI

via – http://www.bv.finantepublice.ro/

4 COMENTARII

  1. […] Situaţiile financiare anuale se pot depune la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunătăţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de către agenţii economici şi alţi contribuabili. De asemenea, la depunerea situaţiilor financiare se vor avea în vedere şi prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 1.085/2003 referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional (SEN). UN ALT INFO LA SUBIECT – Depunerea situatiilor financiare anuale (bilantului) la 31 decembrie 2010 – CLICK AICI […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!