AcasăLegislatie actualizataRezilierea contractelor de inchiriere - aspecte de avut in vedere pentru proprietarii...

Rezilierea contractelor de inchiriere – aspecte de avut in vedere pentru proprietarii persoane fizice

Exista numeroase situatii in care persoanele fizice, în calitate de deţinători legali ai unor bunuri, încheie contracte de inchiriere pentru bunurile respective, pentru o anumită perioadă de timp, însă în cursul acestui interval de închiriere stipulat în contract, din anumite motive, contractele de închiriere sunt reziliate.

În asemenea situaţii contribuabilul trebuie să aibă în vedere următoarele prevederi:
– In situatia rezilierii, in cursul anului fiscal, a contractelor incheiate intre parti in care chiria este exprimata in lei, platile anticipate vor fi recalculate de organul fiscal competent la cererea contribuabilului, pe baza de documente justificative.
– Contribuabilii care reziliaza contractele de inchiriere in cursul anului au obligatia sa instiinteze in scris in termen de 5 zile organul fiscal competent. In acest sens se vor anexa, in copie, documentele din care sa rezulte rezilierea contractelor de inchiriere, cum ar fi declaratia pe propria raspundere.

Temei legal:
– OUG nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, publicată în M.O. nr. 431/28.06.2010 – text integral
– HG nr. 791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin HG nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din OUG nr. 58/2010 – text integral

Sursa info – http://www.finantearges.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!