AcasăIntracomunitareAplicarea prevederilor legale privind inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari

Aplicarea prevederilor legale privind inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală face următoarele precizări in privinta problematicii ROI:

1. Din dispoziţiile art. 1582 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, rezultă că pentru a putea avea un cod de înregistrare în scopuri de TVA valid pentru operaţiuni intracomunitare, persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 şi 1531 din Codul fiscal, trebuie să figureze în Registrul operatorilor intracomunitari la data la care efectuează astfel de operaţiuni.

Prin urmare, ANAF precizeaza că termenul de 1 august 2010 nu este un termen de decădere din dreptul de a solicita înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari pentru acele persoane impozabile sau persoane juridice neimpozabile care intenţionează să efectueze operaţiuni intracomunitare în perioadele ulterioare.

Înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari poate fi solicitată oricând, anterior efectuării de operaţiuni intracomunitare, astfel încât la data efectuării acestor operaţiuni persoana înregistrată în scopuri de TVA să figureze în registru.

MODEL D 095 IN FORMATPDFWORDEXCEL

2. Referitor la persoanele înregistrate în scopuri de TVA care intenţionează să solicite organelor fiscale să fie înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari de la data de 1 august 2010, ANAF informeaza că cererile de înscriere în acest registru, însoţite de documentaţia prevăzută de dispoziţiile legale în vigoare, pot fi depuse la organele fiscale competente.

Alte resurse utile pe problematica ROI:

DETALII PROCEDURA OBTINERE CAZIER PENTRU STRAINI – CLICK AICI

– PROCEDURA CAZIER PENTRU PERSOANE JURIDICE STRAINE – CLICK AICI

– INFO UTIL CU PRIVIRE LA ROI – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!