AcasăImpozitul minim (forfetar)Modificari ale Codului Fiscal incepand cu luna mai 2010, in ceea ce...

Modificari ale Codului Fiscal incepand cu luna mai 2010, in ceea ce priveste impozitul minim

Incepând cu 14 mai 2010, au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 76/2010 – link, prin care a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 307/2010, ale cărei prevederi au adus cateva modificari in ceea ce priveste problematica impozitului minim.

Astfel, de la 14 mai 2010, nu vor mai intra sub incidenţa impozitului minim şi nu vor mai fi obligaţi la plata acestuia contribuabilii care se află în:
– procedura insolvenţei, de la data deschiderii acestei proceduri, potrivit legii;
– dizolvare, de la data înregistrării acestei menţiuni în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti. Pentru contribuabilii care se dizolvă ca urmare a expirării duratei de existenţă prevăzute în actul constitutiv sau în actul modificator, scutirea de la plata impozitului minim operează de la data dizolvării prevăzute în aceste acte.

Important – Aceste prevederi se aplică şi contribuabililor care se află în procedurile precizate mai sus la data intrării în vigoare a acestei legi.

Nu intră sub incidenţa scutirii de la plata impozitului minim contribuabilii care se află în dizolvare fără lichidare (de exemplu: în cazul fuziunii ori divizării totale a societăţii sau în alte cazuri prevăzute de lege potrivit art. 233 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare).

ALTE ARTICOLE UTILE CU PRIVIRE LA PROBLEMA IMPOZITULUI MINIM GASITI AICI – LINK

Sursa info – http://www.finantevalcea.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!