AcasăDeclaratii fiscaleCum completam corect "Declaratia 100" pentru trimestrul 1 al anului 2010

Cum completam corect „Declaratia 100” pentru trimestrul 1 al anului 2010

In primul rand, pentru cei care completeaza D 100 pentru prima oara, trebuie precizat faptul ca este in vigoare inca OUG 34/2009 – link text integral – care constituie punctul de plecare in stabilirea impozitului minim pentru trim. I – 2010.
Astfel, din balanta la 31.12.2009 luam nivelul veniturilor totale realizate de SC pentru care facem declaratia, iar dupa aceasta mergem si stabilim cuantumul impozitului minim datorat pe trimestrul I, dupa cum este precizat in OUG 34 – link cuantumuri aici – in funcite de ven. totale (mai exact, suma totala se imparte la cele 12 luni, pentru a rezulta impozitul pe luna si pe trimestru)

Pentru corecta stabilire a veniturilor luate în calcul la stabilirea impozitului minim, consultati articolullink

Dupa parcurgerea pasilor de mai sus, calculam impozitul pe profit datorat in trim. I – 2010 (diferenta dintre venituri si cheltuieli, pe cumulat in trimestru). Astfel, dupa ce am executat si calculul impozitului datorat, intram in aplicatia de declaratii unde completam dupa caz:

– in cazul unei SC unde a rezultat de plata (diferenta dintre venituri si cheltuieli) un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim datorat, declaram la pozitia 02.(103) in coloana „1.Suma datorata” – impozitul pe profit calculat pentru trimestrul I, iar in coloana „1.1 Impozit minim (poz. 02,04)” – impozitul minim stabilit in functie de ven. totale (cf. cu cele precizate mai sus)
– in cazul unei SC unde a rezultat de plata (diferenta dintre venituri si cheltuieli) un impozit pe profit mai mare decat impozitul minim datorat, declaram la pozitia 02.(103) in coloana „1.Suma datorata” – impozitul pe profit calculat pentru trimestrul I, iar in coloana „1.1 Impozit minim (poz. 02,04)” – nu se declara nimic

In momentul completarii D 100 – tineti cont si de precizarile din aplicatie, in conformitate cu cele precizate in imaginea urmatoare click aici

RECOMANDAM SI RESURSELE DE AICILINK

11 COMENTARII

  1. Cred ca nu ati precizat corect in acest articol ce venituri se iau in considerare. Ati adus vorba de „nivelul cifrei de afaceri” cand de fapt e vorba de „total venituri” din care se scad anumite tipuri de venituri.

  2. EU AM INTELES DIN ORDONANTA 34 CA ESTE VORBA DOAR DE CIFRA DE AFACERI SI NU DE TOATE VENITURILE DIN CARE SE SCAD ANUMITE VENITURI…(ASTEPT COMENTARII ). O ZI BUNA TUTUROR!

  3. Ori nu inteleg eu ce spuneti voi, ori invers. Pentru a afla care este impozitul minim aferent societatii, se incadreaza TOTALUL VENITURILOR societatii la 3.12.N-1 in intervalele din OUG 34/2009 si se afla impozitul minim pe anul N. Deci nu e vorba de nicio cifra de afaceri…

  4. Mi-e rusine ca sunt roman ,sa-si ia lumanari domnul Boc de toti banii pe care-i strange din forfetar .Voi cauta o solutie sa-mi mut societatea in Bulgaria ,va sfatuiesc si pe voi acelasi lucru sa faceti .Rusine sa va fie „domnilor ” guvernanti….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!