AcasăJocuri de norocFormularul 105, utilizat la declararea taxelor pentru jocurile de noroc

Formularul 105, utilizat la declararea taxelor pentru jocurile de noroc

Formularul 105 „Declaraţie privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc” se completează şi se depune de către organizatorii de jocuri de noroc cărora le revin, potrivit prevederilor OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, obligaţiile de plată la bugetul de stat cuprinse în Nomenclatorul privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc.

Atenţie!

Operatorii economici care deţin licenţe pentru exploatarea jocurilor de noroc, conform prevederilor OUG nr. 69/1998 privind regimul de autorizare a activităţilor din domeniul jocurilor de noroc, şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 27 alin. (3) din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc declară taxa de autorizare aferentă licenţelor pentru exploatarea jocurilor de noroc, în cuantumul prevăzut de legislaţia în vigoare la momentul acordării licenţelor pentru exploatarea jocurilor de noroc, în formularul 100 ,,Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, aprobat prin OPANAF nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, cu modificările şi completările.

Termen de depunere

Pentru licenţele de organizare a jocurilor de noroc, declaraţiile se depun:
– anual, până la data de 25 martie inclusiv pentru anul în curs pentru taxele prevăzute la poziţiile 1 – Taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile loto, şi 2 – Taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru pariuri mutuale, din Nomenclator, datorate de către Compania Naţională Loteria Română
– anual, pentru taxele prevăzute la poziţiile 3-7: Taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru pariuri în cotă fixă; Taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor; Taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocuri tip slot-machine; Taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile bingo desfăşurate în săli de joc; Taxă aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune, din Nomenclator, după cum urmează:
a. pentru primul an de funcţionare, până la date de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată;
b. pentru următorii ani, cu 10 zile înainte de expirarea anului precedent.

Pentru autorizaţiile de exploatare a jocurilor de noroc, declaraţiile se depun:
– anual, până la data de 25 martie inclusiv pentru anul în curs pentru taxele prevăzute la poziţiile 8 – Taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru jocurile loto, şi 9 – Taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru pariuri mutuale, din Nomenclator, datorate de către Compania Naţională Loteria Română.

– lunar, pentru taxele prevăzute la poziţiile 10 – Taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru pariuri în cotă fixă, 13 – Taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru jocurile bingo desfăşurate în săli de joc) şi 14 – Taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune, din Nomenclator, după cum urmează:
a. până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată, pentru prima lună de funcţionare;
b. până la data de 25 inclusiv a lunii următoare, pentru celelalte perioade;

– trimestrial, pentru taxele prevăzute la poziţiile 11 – Taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru jocuri de noroc caracteristice activităţii cazinourilor, şi 12 – Taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru jocuri tip slot-machine, din Nomenclator, după cum urmează:
a. pentru primul trimestru de funcţionare, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată;
b. pentru celelalte trimestre, până la data de 25 inclusiv a ultimei luni din trimestru – respectiv 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie şi 25 decembrie, pentru trimestrul următor.

Procedura depunerii

Declaraţia privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc se depune la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite şi taxe.

Formularul 105 „Declaraţie privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc” se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, cu codificarea informaţiei prin cod de bare sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Formularul se completează cu ajutorul programului de asistenţă, care poate fi descărcat de pe serverul de web al MFP, portal ANAF de la adresa http://www.anaf.ro, categoria Asistenţă contribuabili, subcategoria Programe utile, sau poate fi distribuit, la cerere, de unităţile fiscale.

Corectarea declaraţiei

Corectarea obligaţiilor declarate eronat se face prin depunerea formularului 710 „,Declaraţie rectificativă”.

Bază legală – OPANAF nr. 1.451/2010 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 105 „Declaraţie privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc”, cod 14.13.03.14/j, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 98/2010.

Sursa – finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!