AcasăImpozite/TaxePragurile valorice valabile pentru declaratia Intrastat in anul 2010

Pragurile valorice valabile pentru declaratia Intrastat in anul 2010

Iata mai jos, Ordinul Institutului National de Statistica nr. 670/2009 din 15/12/2009. publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 898 din 22/12/2009 – privind pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informatiilor statistice de comert intracomunitar cu bunuri in anul 2010.

Potrivit prevederilor Legii nr. 422/2006 privind organizarea si functionarea sistemului statistic de comert international cu bunuri, in temeiul prevederilor Legii organizarii si functionarii statisticii oficiale in Romania nr. 226/2009 si ale Hotararii Guvernului nr. 957/2005 privind organizarea si functionarea Institutului National de Statistica, republicata, cu modificarile ulterioare,

presedintele Institutului National de Statistica emite urmatorul ordin:

Art. 1. – Se aproba urmatoarele praguri valorice Intrastat pentru anul 2010: 900.000 lei pentru expedieri intracomunitare de bunuri si, respectiv, 300.000 lei pentru introduceri intracomunitare de bunuri.
Art. 2. – Operatorii economici care in cursul anului 2009 au efectuat schimburi de bunuri cu statele membre ale Uniunii Europene, a caror valoare anuala, separat pentru cele doua fluxuri, expedieri si, respectiv, introduceri de bunuri, depaseste valoarea pragurilor Intrastat stabilite pentru anul 2010, trebuie sa completeze si sa transmita la Institutul National de Statistica declaratii statistice Intrastat incepand cu luna ianuarie 2010.

Pentru a va usura activitatea pe acest domeniu – recomandam http://www.e-intrastat.ro/

Art. 3. – In cursul anului 2010 pot deveni furnizori de date Intrastat si alti operatori economici care realizeaza schimburi intracomunitare de bunuri, a caror valoare cumulata de la inceputul anului depaseste pragurile Intrastat pentru anul 2010. Acesti operatori economici trebuie sa completeze si sa transmita declaratii statistice Intrastat incepand din luna in care valoarea cumulata de la inceputul anului 2010 a expedierilor si/sau a introducerilor intracomunitare de bunuri depaseste pragurile Intrastat stabilite, separat pentru cele doua fluxuri, expedieri si, respectiv, introduceri de bunuri.
Art. 4. – Prezentul ordin va fi pus in aplicare de catre directia de specialitate din cadrul Institutului National de Statistica.
Art. 5. – Prin prezentul ordin se abroga prevederile Ordinului presedintelui Institutului National de Statistica nr. 683/2008 privind pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informatiilor statistice de comert intracomunitar cu bunuri in anul 2009, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 826 din 9 decembrie 2008.
Art. 6. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Institutului National de Statistica,
Vergil Voineagu

Bucuresti, 15 decembrie 2009.
Nr. 670.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura