AcasăImpozite/TaxeGarantii ce trebuie constituite pentru a beneficia de amanarea la plata a...

Garantii ce trebuie constituite pentru a beneficia de amanarea la plata a obligatiilor fiscale

Legea nr. 363/2009 – link – privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2009 – link – pentru amânarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 800/24.11.2009, a adus o serie de modificări în ceea ce priveşte regimul amânării la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen.

Iata in cele ce urmeaza cateva precizari cu privire la garanţii.

Contribuabilii care solicită amânarea la plată pentru obligaţiile fiscale neachitate la termen trebuie să constituie garanţii sub forma scrisorii de garanţie bancară şi/sau să ofere bunuri libere de orice sarcini în vederea instituirii măsurilor asigurătorii în termen de 15 zile de la data comunicării deciziei de amânare la plată de către organul fiscal competent.

Garanţiile constituite şi/sau bunurile oferite în vederea instituirii măsurilor asigurătorii vor reprezenta:
– 20% din suma amânată la plată şi dobânzile datorate pe perioada amânării la plată, dacă amânarea se acordă pe o perioadă de până la 3 luni, inclusiv;
– 40% din suma amânată la plată şi dobânzile datorate pe perioada amânări la plată, dacă amânarea se acordă pe o perioadă mai mare de 3 luni.

Atenţie!
Garanţiile sub formă de scrisori de garanţie bancară vor avea o valabilitate mai mare cu 60 de zile decât perioada de amânare la plată. Bunurile oferite în vederea instituirii măsurilor asigurătorii vor fi însoţite de raportul de evaluare întocmit de un expert independent, precum şi de extrasul de carte funciară.

ARTICOLUL ESTE IN DIRECTA LEGATURA CU ACESTEA – LINK, LINK si LINK

Baza legală:
– OUG nr. 92/2009 pentru amânarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 457/01.07.2009;
– OMFP nr. 2.321/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedura de acordare a amânării la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen, administrate de ANAF, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 5089/23.07.2008;
– Legea nr. 363/2009 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2009 pentru amânarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 800/24.11.2009.

sursa – finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!