AcasăTVA - modificari si noutatiInregistrarea institutiilor publice in scopuri de TVA

Inregistrarea institutiilor publice in scopuri de TVA

În cazul instituţiilor publice care solicită înregistrarea în scopuri de TVA se va atribui un cod de înregistrare în scopuri de TVA numai pentru partea din structura/activitatea pentru care au calitatea de persoană impozabilă, în conformitate cu prevederile art. 127 din Codul Fiscal, în timp ce pentru activităţile pentru care nu au calitatea de persoană impozabilă, respectiv pentru partea din structură prin care desfăşoară numai activităţi în calitate de autoritate publică pentru care nu au calitatea de persoană impozabilă, li se va atribui un cod de înregistrare fiscală distinct.

După atribuirea codului de înregistrare în scopuri de TVA, acesta va fi valabil pentru orice alte operaţiuni taxabile, scutite cu sau fără drept de deducere, pe care le va realiza ulterior.

Instituţiilor publice care desfăşoară numai activităţi pentru care au calitatea de persoană impozabilă, respectiv operaţiuni taxabile, scutite fără drept de deducere, conform art. 141 sau scutite cu drept de deducere, conform art. 143, 144 şi 144 indice 1, li se va atribui un singur cod de înregistrare în scopuri de TVA, în cazul în care solicită înregistrarea conform art. 153 din Codul Fiscal.
Instituţiile publice care desfăşoară numai activităţi scutite conform art. 141 din Codul Fiscal sunt considerate persoane impozabile pentru aceste operaţiuni.

ARTICOLE IN LEGATURA CU ACESTA – LINK SI LINK

Sursa – finantevalcea.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!