AcasăGeneralCompetitia de Intreprinderi Sociale NESsT

Competitia de Intreprinderi Sociale NESsT

Competitia de Intreprinderi Sociale NESsT, LEADERS Romania si ABN AMRO – editia 2007 are ca scop dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania si a fost facuta posibila datorita generozitatii si sprijinului deosebit acordat de Fundatia ABN AMRO (cu sediul in Olanda) precum si al echipei locale ABN AMRO din Romania. Aceasta competitie este un punct important in Strategia de Dezvoltare Sustenabila a ABN AMRO in Romania. De asemenea, competitia se bucura de sprijinul World Learning for International Development prin Programul de Consolidare al Societatii Civile finantat de USAID..

1. Definitia intreprinderii sociale

NESsT defineste intreprinderea sociala ca acele strategii de auto-finantare care presupun:
* comercializarea unui produs sau oferirea unui serviciu intr-o maniera sistematica, responsabila si profesionala;
* o evaluare si planificare prealabila
* generarea de venituri care sa asigure sustenabilitatea OSC-ului respectiv si desfasurarea de activitati in conformitate cu misiunea sa.

2. Procesul competitiei
In documentul “NESsT Venture Fund (NVF)” atasat veti gasi mai multe informatii despre procesul care sta la baza NVF si despre criteriile de selectie. OSC-urile selectate vor parcurge, cu aportul si ajutorul echipei NESsT, difesitele stadii unui proces complex de evaluare a performantele pentru a determina daca se poate trece la urmatoarea etapa de dezvoltare. Principalele stadii ale acestui proces sunt:

Stadiul 1: Determinarea gradul de pregatire organizational pentru activitatea de auto-finantare si studiul de pre-fezabilitate a uneia sau a doua idei propuse initial

Stadiul 2: Studiul de fezabilitate asupra ideii de intreprindere sociala (sau asupra extinderii intreprinderii sociale deja existente)

Stadiul 3: Elaborarea Planului de Afaceri pentru implementarea/ extinderea intreprinderi sociale

OSC-urile care au deja un plan de afaceri pentru o intreprindere sociala sau au o intreprindere sociala operationala sunt incurajate sa aplice dar vor fi evaluate de la caz la caz pe baza criteriilor competitiei pentru a determina in ce stadiu din procesul descries mai sus se incadreaza.

3. Acordarea premiilor

Pe langa sprijinirea acordat in cadrul acestui process, NESsT, LEADERS Romania si ABN AMRO vor acorda celor mai bune patru planuri de afaceri premii constand in resursele necesare pentru lansarea intreprinderii sociale respective. Fiecare organizatie premiata va primi un pachet de resurse care include un grant de 8.000 Euro precum si consultanta permanenta din partea NESsT pe perioada implementarii planului de afaceri.

4. Aplicatiile pentru competitie

Acele OSC-uri interesate de aceasta competitie trebuie sa completeze Formularul de aplicare atasat si sa-l trimita prin email la NESsT. Organizatiile selectate pe baza aplicatiilor vor fi apoi contactate si se vor stabili intalniri pentru a afla informatii suplimentare despre echipa si propunerile facute de acestea. Pe baza acestor informatii, un comitet de selectie va decide care dintre organizatii vor fi invitate sa continue in acest proces si sa participle la workshop-urile programate pentru luna Iunie.

Termenul limita pentru aplicare este 20 Iunie 2007. Aplicatiile completate trebuie trimise la adresa [email protected]

Informatile si materialele legate de competitie pot fi de asemenea downloadate ondine de pe website-ul www.nesst.org/competition.

Nu ezitati sa ne contactati pentru orice fel de nelamuriri. Am aprecia de asemenea daca ati transmite aceasta invitatie oricarei organizatii din grupul dvs. de contacte care ar putea fi interesata.

Website-ul programului: NESsT Social Enterprise Competition 2007

sursa – www.pontweb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!