AcasăGeneralproiect - declaratia semestriala de care tot am vorbit - aici

proiect – declaratia semestriala de care tot am vorbit – aici

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA vor putea depune declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national in format electronic, pe suport electronic, insotita doar de prima pagina a declaratiei in formatul pe hartie, semnata si stampilata conform legii.
Formatul electronic al declaratiei se obtine prin utilizarea programului de asistenta elaborat de ANAF. Acest program este pus la dispozitia contribuabilior, gratuit, prin unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe pagina de internet a ANAF, la adresa http://anaf.mfinante.ro.
Declaratia se va depune semestrial, pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii semestrului de raportare, la organul fiscal in aria caruia contribuabilul isi are domiciliul fiscal.
Informatiile din declaratiile informative vor fi pastrate in baza de date pe o perioada de 5 ani fiscali din anul depunerii declaratiei. La incheierea acestei perioade, informatiile vor fi arhivate si, la cerere, vor fi puse la dispozitia Directiei de metodologie si proceduri pentru inspectia fiscala.
Efectuarea verificarii incrucisate a declaratiilor depuse de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA va permite organelor fiscale sa realizeze un control eficient al acestor operatiuni, conducand astfel la diminuarea fraudei fiscale si va avea ca rezultat o crestere semnificativa a incasarilor la bugetul de stat, precum si o reducere a perioadei de timp necesare inspectiei fiscale pentru solutionarea solicitarilor de rambursare a sumelor negative din deconturile de TVA .
Proiectele de acte normative, initiate de institutia noastra, sunt facute publice pe Portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la adresa http://anaf.mfinante.ro, domeniul Legislatie/ Transparenta decizionala.
De asemenea, acestea pot fi consultate la Cabinetul Purtatorului de Cuvant, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str.Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris catre la Cabinetul Purtatorului de Cuvant, Relatii Publice si Mass-Media – domnului Victor Ogneru, cu mentiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la urmatoarele adrese:
• Prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 – la Cabinetul Purtatorului de Cuvant, Relatii Publice si Mass-Media;
• Electronic la adresa de mail: [email protected]
• Prin fax la numarul: 021-319.98.57.
Pentru a avea acces la informatiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in Agentia Nationala de Administrare Fiscala, se poate accesa domeniul Informatii publice/ Comunicate si informatii de presa aflat pe Portalul institutiei noastre.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura