AcasăGeneralSalariul minim de 880 lei pentru absolventii de facultate a intrat in...

Salariul minim de 880 lei pentru absolventii de facultate a intrat in vigoare

Contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010, care prevede un salariu minim pe economie de 440 de lei pentru muncitorii necalificati si unul maxim de 880 de lei pentru pesonalul cu studii superioare, a fost publicat in Monitorul Oficial, informeaza Inspectia Muncii.

Potrivit unui comunicat al Inspectiei Muncii, remis NewsIn, contractul colectiv de munca negociat de sindicate la nivel national pe anii 2007-2010 a intrat in vigoare in 29 ianuarie, odata cu publicarea in Monitorul Oficial. Contractul colectiv de munca prevede ca salariul minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore este de 440 de lei, respectiv 2,59 de lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.

In functie de coeficientii minimi de ierarhizare, salariatii primesc un salariu minim diferit, in functie de gradul de pregatire. Astfel, muncitorii necalificati vor primi 440 de lei, in timp ce cei calificati, cu un coeficient de 1,2, vor primi un salariu minim de 528 de lei. Pentru personalul administrativ cu studii postliceale salariul minim negociat este de 550 de lei, iar pentru cel cu scoala de maistri, de 572 de lei. Personalul administrativ cu studii universitare de scurta durata primeste un salariu minim de 660 de lei, iar cel cu studii superioare, 880 de lei.

Contractul colectiv de munca la nivel national, negociat de sindicate si patronate se aplica tuturor salariatilor de la toti angajatorii din tara, indiferent daca acestia fac parte din sindicat sau nu. Salariul minim pe economie stabilit de Guvern, pentru anul 2007, este de 390 de lei.

via – hotnews

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!